هنر مذاکره کردن؛ چگونه مذاکره موفقی داشته باشیم؟

هنر مذاکره کردن

مذاکره کننده باید بتواند مجموعه ای از عمل ها و عکس العمل های مناسب. را با توجه به موقعیتی که در آن قرار دارد از خود نشان دهد. او باید بتواند با بهره مندی هرچه بهتر از لوازم پیش گفته مذاکرات را به سمت نتیجه مطلوب سوق دهد.

مذاکره کردن صرفا صحبت کردن با دیگران برای رسیدن به یک توافق نیست. مذاکره کردن کاری چالش برانگیز و پیچیده است. کاری که نیازمند دانش، تخصص، تجربه و مهارت های روانشناسانه است که هنر مذاکره کردن را نشان می دهد. بنابراین مذاکره کننده نیز کسی است که برای حصول یک توافق باید همه این لوازم را داشته یا در خود پرورش دهد. مذاکره کننده باید بتواند مجموعه ای از عمل ها و عکس العمل های مناسب را با توجه به موقعیتی که در آن قرار دارد از خود نشان دهد. او باید بتواند با بهره مندی هرچه بهتر از لوازم پیش گفته مذاکرات را به سمت نتیجه مطلوب سوق دهد.

هنر مذاکره کردن

پرسش های پیش روی مذاکره کننده

هر مذاکره کننده ای پیش از مذاکره یا حین مذاکره با پرسش هایی روبرو خواهد شد از جمله:

  • آیا من باید اولین پیشنهاد را بدهم؟
  • چگونه باید پیشنهادها را مطرح کنم و به آن ها پاسخ بدهم؟
  • چگونه می توانم از طرف مقابلم امتیاز بگیرم؟
  • چگونه می توانم به توافقی مناسب برسم؟

چنین پرسش هایی نشان دهنده اهمیت مذاکره است. مذاکره نیازمند شیوه هایی برای ارزیابی توانایی خود و طرف مقابل حین مذاکره است. زمانی مذاکره کننده می تواند در مذاکره پیروز شده. و به یک توافق برد-برد دست یابد که دارای توانایی چنین شناختی باشد.

مذاکره موفقیت آمیز کاری پیچیده است که صرفا دانستن برخی روش ها و راهکارها آن را عملی نمی سازد. برای موفقیت در مذاکره بیش از هر چیز باید طرز فکر و نگرش فرد مذاکره کننده تغییر و بازسازی شود. به نحوی که بتواند به صورت کاملا پویا از پس چالش های مذاکره برآید. به همین منظور فرد مذاکره کننده نیاز به پشتکار، برنامه ریزی و آماده سازی هر چه دقیق تر در رسیدن به یک توافق دارد.

مذاکره کننده باید بتواند در مواجهه با چالش های پیش رو در مذاکره قدرتمند ظاهر شده. و از خلاقیت لازم جهت ابداع راهکارهای مناسب برای چالش های پیش رو برخوردار باشد. نه تنها مذاکره کننده باید گوش شنوایی برای شنیدن راهکارها و پیشنهادات طرف مقابل داشته باشد. بلکه او باید بتواند ضمن تجزیه و تحلیل دقیق این پیشنهادات نقاط ضعف و قوت این پیشنهادات را نیز دریابد. و بهره خود را از آن ببرد. او همچنین باید این قدرت را داشته باشد. که در هر زمان که فکر می کند مذاکره برای او سودی ندارد دست از مذاکره بکشد. به این ترتیب میتواند به یک مذاکره کننده حرفه ای تبدیل شود.

پرسش های پیش روی مذاکره کننده

آیا مذاکره کردن مشاجره کردن است؟

بسیاری گمان می کنند مذاکره کردن مستلزم مشاجره است. و باید برای رسیدن به خواسته های خود به نوعی دست به مشاجره با طرف مقابل بزنید. این باور باور بسیار غلطی است. باید دانست که مذاکره امری دو سویه است و دارای دو طرف است. و این دو طرف هستند که فضای مذاکره را ایجاد می کنند. بنابراین در صورتی که هر دو با اعتماد به نفس و با حفظ احترام طرف مقابل گفتگو کنید. تعاملی خلاق میان شما و ایشان به وجود می آید. و هنر مذاکره کنندگان این است که از پس این تعامل خلاقانه و دو طرفه به نتایج عالی دست خواهید یافت.

زمانی شما می توانید برای سازمان یا شرکت خود ارزش واقعی به دست آورید. که در امر مذاکره مهارت پیدا کرده باشید. مذاکره در واقع نوعی داد و ستد و فرآیند اقناع است. که از طریق آن فرد می کوشد طرف مقابل خود را به سمت هدف مطلوب خود سوق دهد. مذاکره به شما این امکان را می دهد. که محصولات خود را به شیوه ای مقرون به صرفه و با توجه به نیازهای بازار به مشتریان خود عرضه کنید. نه تنها شما می توانید از مهارت در مذاکره در بیرون از سازمان خود استفاده کنید. بلکه شما می توانید به خوبی از این قدرت در روابط میان فردی در سازمان خود نیز بهره ببرید. خواه ناخواه در هر سازمانی ممکن است. میان افراد یک مجموعه اختلاف نظر وجود داشته باشد این اختلاف نظر گاه مخرب است. و نیاز به حل و فصل دارد. مذاکره بهترین ابزاری است که شما برای حل و فصل این اختلاف نظرهای مخرب در اختیار دارید.

یکی دیگر از ابزارهایی که شما باید در حین مذاکره به آن توجه کنید. این است که باید در موقعیت مذاکره از لحاظ روحی احساس آرامش کنید. یعنی بتوانید در مواجهه با مشکلات صبوری کرده و تحمل بلاتکلیفی را داشته باشید. باید بتوانید حین مذاکره با رفتارهای غیر منتظره کنار بیایید. و به شیوه ای سنجیده و معقول برخورد کنید. و تصمیم خود را به شیوه ای عقلانی و سنجیده اتخاذ کنید.

آیا مذاکره کردن مشاجره کردن است؟

بایدها و نبایدهای مذاکره کردن

هر مذاکره ای دارای برخی قیود و لوازم است که می توان از آن به عنوان بایدها و نبایدهای مذاکره یاد کرد. بایدها اموری هستند که برسازنده و مقوم هر گونه مذاکره ای هستند. و زمانی یک مذاکره به درستی میان افراد شکل می گیرد. که این اصول به خوبی رعایت شوند. نبایدهای مذاکره نیز اموری هستند که برای یک مذاکره مخرب اند. و با وجود آن ها مذاکره درستی شکل نخواهد گرفت.

1)هنر مذاکره کردن یعنی باید نسبت به آموختن روش های جدید دیدی باز داشته باشید

مذاکره کردن نه تنها یک فرآیند است بلکه یک مهارت دقیق نیز هست. شما باید به مذاکره مانند دانشی نگاه کنید که برخورداری از آن مستلزم رخورداری از مهارت هرچه بیشتر است. زمانی شما در انجام امری مهارت پیدا می کنید. که بتوانید در موقعیت های مختلف خلاقانه رفتار کرده. و از پس چالش های مختلف سربلند بیرون بیایید. بنابراین به مذاکره به عنوان امری که هر لحظه نیازمند. اندوختن دانش و تجربه جدید است نگاه کنید.

علاوه بر این نباید هنر مذاکره کردن را امری ذاتی یا ارثی بدانید که برخی واجد آن هستند و برخی دیگر از آن بی بهره اند. مذاکره صحیح همانند بسیاری از کارها نیازمند آموختن و ممارست بیش از پیش است. درست است که برخی از افراد از نبوغ خاصی در صحبت کردن برخوردارند. اما بسیاری از مذاکره کنندگان حرفه ای مهارت بالای خود را در امر مذاکره. تنها از پس سال ها تجربه اندوزی و ممارست در امر مذاکره کسب کرده اند.

هنر مذاکره یعنی باید نسبت به آموختن روش های جدید دیدی باز داشته باشید

2)باید مذاکره را تلفیقی از استدلال و بصیرت داشتن بدانید

استدلال کردن رکن بنیادی هنر مذاکره است. در حقیقت شما با استدلالتان به سود مدعای خود طرف مقابلتان را مجاب به موافقت با خواسته خود می کنید. استدلال در واقع ابزار و سلاح موجود در دستان شماست. که شما برای مذاکره باید به آن تجهیز شوید. نه تنها در مذاکره به استلال های قوی نیاز دارید. بلکه باید دید و بصیرت قوی نیز نسبت به نقاط قوت و ضعف طرف مقابلتان نیز داشته باشید. شما زمانی می توانید به درستی استدلال کنید و تصمیم بگیرید که بتوانید با بصیرت لازم بدانید در چه زمینه ای مخاطب شما به شما نیاز دارد.

3)باید در فرآیند مذاکره به آرامی اعتمادسازی کنید

مذاکره زمانی شروع و ادامه پیدا می کند که طرفین به یکدیگر اعتماد داشته باشند. بنابراین تنها راه تحقق مذاکره این است که هر دو طرف با توجه به ابزارهای. خود سعی در اعتمادسازی طرف مقابل خود برآیند. این اعتمادسازی باعث می شود دو طرف بیش از بیش به سمت حل و فصل سریع تر موارد اختلافی بروند.

4)باید در فرآیند مذاکره حس همدلی داشته باشید

مذاکره موثر زمانی میسر می شود که طرفین سعی داشته باشند. با همدلی نسبت به دیگری در جهت حل اختلاف نظرها و رسیدن به یک چارچوب مشترک قدم بردارند. درواقع هنر مذاکره کردن این است که مذاکره کنندگان نباید صرفا به خاطر خود مذاکره، مذاکره کنند. چرا که نفس مذاکره به خودی خود اهمیت چندانی ندارد. و آنچه مهم است رسیدن به یک نتیجه از دریچه مذاکره است.

باید در فرآیند مذاکره حس همدلی داشته باشید

5)باید در فرآیند مذاکره راهکار داشته باشید

شما در انجام مذاکره با مشتریان و… نیازمند راهکار درست و موثر از پیش تعیین شده ای هستید. که در زمان لازم باید از آن رونمایی کنید. نمی توان بدون داشتن راهکاری وارد مذاکره ای شد. هنر مذاکره کردن اساسا برای رسیدن به یک راهکار شروع. و با رسیدن به یک راهکار مورد توافق طرفین خاتمه می یابد. بنابراین لازم است پیشاپیش برخی راهکارهای عقلانی را مدنظر قرار دهید. و در طی فرآیند مذاکره روی آن به اصطلاح مانور دهید و طرف مقابل خود را برای تایید آن متقاعد کنید.

بیشتر بخوانید: شاخص رضایت مشتری یا CSAT چیست + شاخص های رضایت مشتری

6)باید در زمان مذاکره بر احساسات خود تسلط داشته باشید

باید به یاد داشته باشید که برخلاف باور رایج ما انسان ها نه کاملا موجوداتی احساساتی هستیم. و نه کاملا موجوداتی عقلانی هستیم. در واقع حد وسطی از این دو برای یک مذاکره کننده حالت ایده آل به حساب می آید. احساساتی که شما در گرماگرم مذاکره از خودتان بروز می دهید. می تواند در بعضی موارد تاثیر خوب و در بعضی موارد تاثیر بد داشته باشد. این احساسات تاثیر به سزایی بر طرف مقابل شما می گذارد. مذاکره موفق احساسات خود را بر مبنای رفتار و احساسات طرف مقابل خود تنظیم می کند. و سعی می کند با استفاده موثر از این احساسات مذاکره را به سمت هدف دلخواه خود به پیش ببرد.

چگونه مذاکره کننده خوبی باشیم؟

فرآیند مذاکره کردن نیاز به آموزش دیدن و مطالعه دارد. به این معنی که حتی افرادی که تصور می کنند توانایی بالایی در اقناع کردن دیگران دارند بهتر است ابتدا با استفاده از کتب مختلف، کلاس های آموزشی و یا گرفتن مشاوره از افراد با تجربه، توانایی ها و دانش خود را در زمینه مذاکره موفق گسترش دهند. یکی از بهترین منابع در این رابطه “کتاب هنر مذاکره” به نویسندگی سعید رنجبر است که به خوبی ذهن شما را در رابطه با هنر چانه زنی و رسیدن به یک مذاکره موفق آماده می کند.

برچسب ها:
لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

آیا سیستم های حضور و غیاب قادر به پیش بینی استعفا و جایگزینی نیروی کار هستند ؟

همه چیز در سیطره هوش مصنوعی :  آیا سیستم های حضور و غیاب قادر به پیش بینی استعفا و جایگزینی نیروی کار هستند ؟

Twenty-four-hour attendance tracking

زنجیر های دیجیتالی یا آزادی هوشمند ؟ اصول اخلاقی در باب نظارت بیست و چهار ساعته حضور و غیاب

توهم حضور : آیا کارمندان شما حقیقتا سر کار هستند ؟

توهم حضور : آیا کارمندان شما حقیقتا سر کار هستند ؟

10 Most Useful Reports for HR Decisions1

10 گزارش پرکاربرد برای تصمیمات منابع انسانی

Employee information security with software4

چگونه نرم افزارهای منابع انسانی می‌توانند از اطلاعات کارکنان محافظت کنند؟

Improving human resource management

چگونه می‌توان از ابزارهای جدید مانند هوش مصنوعی برای بهبود مدیریت منابع انسانی و تصمیم‌گیری‌های پیچیده استفاده کرد؟

فرآیند حضور و غیاب را به‌طور دقیق‌تر و مؤثرتری پیاده‌سازی کنم

چگونه می‌توانم فرآیند حضور و غیاب را به‌طور دقیق‌تر و مؤثرتری پیاده‌سازی کنم؟

مشکلات محاسبه کارکرد پرسنل در عید نوروز

مشکلات محاسبه کارکرد پرسنل در عید نوروز و راه حل های آن

مشکلات مدیریت کارکرد پرسنل در ماه رمضان و و راه حل های آن

مشکلات مدیریت کارکرد پرسنل در ماه رمضان و و راه حل های آن

نظارت بر تردد پرسنل و تاثیر آن در بهبود فرایند های سازمان

چطور نظارت بر تردد پرسنل می‌تواند به بهبود فرآیندهای داخلی سازمان کمک کند؟

چگونه می توانم رضایت شغلی کارکنان از طریق مدیریت دقیق و بهینه منابع انسانی ارتقا دهم ؟

چگونه می توانم رضایت شغلی کارکنان از طریق مدیریت دقیق و بهینه منابع انسانی ارتقا دهم ؟

چرا نیاز به سیستم‌های آنلاین در دنیای پر از تغییرات و تحولات منابع انسانی امروز ضروری است؟

چرا نیاز به سیستم‌های آنلاین در دنیای پر از تغییرات و تحولات منابع انسانی امروز ضروری است؟

Ten advantages of using attendance software

۱۰ مزیت استفاده از نرم افزار حضور و غیاب آنلاین برای کسب و کار های بزرگ

چرا نیاز به سیستم های آنلاین در دنیای پر از تغییرات و تحولات منابع انسانی امروز ضروری است

چرا نیاز به سیستم های آنلاین در دنیای پر از تغییرات و تحولات منابع انسانی امروز ضروری است ؟

مدیریت منابع انسانی در شرکت های جهانی

مدیریت منابع انسانی در شرکت های جهانی

مدیریت حضور و غیاب از راه دور : چطور می توانید بدون نگرانی از گزارش های اشتباه ، زمان کارکنان را ثبت کنید با ازدیاد دور کاری ، شرکت ها با چالشی جدید مواجه شده اند : پیگیری و ثبت دقیق ساعات کاری کارکنان ، بدون نگرانی از بابت گزارش های اشتباه . برخلاف بافت مرسوم اداری که در آن ناظران ، شخصا و به طور فیزیکی بر حضور و غیاب منابع انسانی اشراف و نظارت دارند ، مدیریت دور کاری تنها به اصل اعتماد و تکنولوژی وابسته است . با این حال ، ثبت زمان های نادرست ، ساعت زنی حضور و غیاب دوستانه و ادعا های دروغین در رابطه با ساعات کاری ، می تواند به ضرر های مالی ، ‌کاهش بهره وری و ناکارآمدی های مدیریتی بی انجامد . خوشبختانه ، در راهکار های مدرن مدیریت حضور و غیاب کارمندان ، از فناوری های جدید به منظور ارائه گزارشات معتبر و ثبت زمان های کاری عاری از هرگونه خطا و تقلب استفاده شده است . در مقاله پیش رو ، به جدید ترین و موثر ترین متد های ثبت دقیق زمان های کاری کارکنان ، جلوگیری از دستکاری و ایجاد فرهنگ شفاف دور کاری می پردازیم . ادامه مطالب را از دست ندهید . چالش های مدیریت حضور و غیاب کارکنان دور کار پیش از پرداختن به راهکار ها ، لازم است با موانع متداول پیش روی کسب و کار ها در نظارت بر وضعیت حضور و غیاب پرسنل دور کارشان آشنا شویم . موانعی از قبیل : • ریسک های مربوط به گزارشگری دستی و غیر اتوماتیک : گزارش خود پرسنل از ساعات کاری شان می تواند به گزارشگری های غلط ( چه به صورت عمدی و چه سهوی ) منجر شود . • ساعت زنی حضور و غیاب دوستانه : در این شرایط که به بادی پانچینگ نیز معروف است ، کارمندان به جای یکدیگر ساعت زنی حضور و غیاب را انجام می دهند . این پدیده در سیستم های حضور و غیاب دستی یا با امنیت پایین ، بیشتر رواج دارد . • تفاوت های مناطق زمانی : تیم های کاری بین المللی در نقاط زمانی مختلفی فعالیت می کنند که این امر ، رهگیری ساعات استاندارد کاری را با دشواری های زیادی همراه نموده است . • عدم نظارت لحظه ای : احراز و ثبت ساعات کاری بدون یک نظارت مستقیم چالش برانگیز است . • مشارکت و پاسخگویی کم : پرسنل دور کار در صورت عدم پیگیری ساعات کاری به صورت جدی و مستمر ، انگیزه کمتری برای مشارکت و پاسخگویی احساس می کنند . برای رفع این چالش ها ، تلفیقی از ابزار های پیگیری زمان پیشرفته ، سیاست های محکم سازمانی و راهبرد های مشارکت پرسنل لازم است . شیوه های برتر پیگیری و ثبت دقیق وضعیت حضور و غیاب از راه دور سیستم های حضور و غیاب بیومتریک و پیگیری زمان با استفاده از هوش مصنوعی احراز هویت بیومتریکی که از نمود های آن می توان به تشخیص چهره یا اسکن اثر انگشت اشاره کرد ، این اطمینان خاطر را می دهد که صرفا پرسنل مورد نظر حضور و زمان شروع و اتمام کار خود را در سیستم ثبت می کند . شیوه های پیگیری زمان و مدیریت حضور و غیاب کارمندان مبتنی بر هوش مصنوعی قادر به تحلیل الگو ها ، شناسایی موارد غیر عادی و احراز هویت از طریق شناسایی چهره به صورت زنده بوده و مانع از انجام تخلفاتی همچون ساعت زنی حضور و غیاب دوستانه می شوند . نرم افزار های اتوماتیک پیگیری زمان اپلیکیشن ها و نرم افزار های حضور و غیاب و پیگیری دقیق زمان مانند نرم افزار حضور و غیاب کسرا ، به طور خودکار بر ساعات کاری کارکنان نظارت دارند . این ابزار های پیشرفته دارای قابلیت های زیر می باشند :  پیگیری لحظه ای زمان : جهت ثبت دقیق زمان شروع و پایان کار  اسکرین شات خودکار : جهت اطمینان از پیشرفت و استمرار کار  تشخیص زمان های بی کاری و عدم فعالیت : با هدف حصول اطمینان از استمرار مشارکت کارکنان  حصار بندی جغرافیایی ( برای تیم های کاری و ترکیبی ) : جهت اطمینان از حضور نیروی انسانی در محل های مورد نظر پیگیری حضور و غیاب بر اساس جی پی اس اپلیکیشن های حضور و غیاب مبتنی بر فناوری جی پی اس به خوبی قادر به احراز موقعیت مکانی پرسنل دور کار ، در ماموریت یا سفر های کاری می باشند ‌. از این طریق اطمینان حاصل می شود که پرسنل از موقعیت مکانی و کاری مورد نظر ساعت زنی حضور و غیاب را انجام می دهند ، نه از مکان های غیر مجاز و تعریف نشده . کارت پانچ های دیجیتالی و سیستم حضور و غیاب کلود سیستم های مجازی کارت پانچ به کارکنان امکان ثبت زمان شروع و پایان کار خود را به طور دیجیتالی و از طریق اپلیکیشن های موبایل یا پرتال های اینترنتی می دهند . نرم افزار های حضور و غیاب ابری ، دسترسی مرکزی را فراهم نموده و موجب شفافیت و دسترسی لحظه ای به داده ها و اطلاعات حضور و غیاب به تیم های دپارتمان منابع انسانی می شوند . باز دهی کاری و نظارت بر فعالیت در نرم افزار های نظارت بر میزان باز دهی و بهره وری موارد زیر پیگیری می گردند :  پیگیری ضربه کلید و جا به جایی موس : به منظور اطمینان از فعالیت مستمر  استفاده از اپلیکیشن و وب سایت : جهت پیگیری فعالیت های کاری  شناسایی مراحل کلیدی پروژه : به منظور اطمینان از خروجی حقیقی و نه صرفا ثبت حضور و غیاب شرکت ها با بررسی میزان باز دهی و بهره وری به جای صرفا ساعات کاری ثبت شده در سیستم ، تصویر واضح تری از کار ها و وظایف انجام شده به دست خواهند آورد . هماهنگی سیستم پیگیری زمان با سیستم های پرداختی سیستم های حضور و غیاب خودکاری که با نرم افزار های پرداخت حقوق یکپارچه و هماهنگ می شوند ، امکان بروز هرگونه خطا و اشتباه در محاسبه حق الزحمه را از بین می برند . با این کار ، از پرداخت بیش از حق الزحمه واقعی به دنبال گزارشگری های اشتباه جلوگیری شده ، و این اطمینان حاصل می شود که کارکنان دقیقا و به طور منصفانه بر اساس ساعات کاری حقیقی حقوق دریافت می کنند . ایجاد فرهنگ شفافیت و وظیفه شناسی شرکت ها بایستی افزون بر به کار گیری فناوری های جدید در مدیریت و کنترل تردد پرسنل خود ، فرهنگی از اعتماد و وظیفه شناسی را نهادینه کنند . راهبرد های مورد نیاز در این باره عبارت اند از :  سیاست های روشن حضور و غیاب : مقرراتی دقیق در خصوص ساعت زنی حضور و غیاب و عواقب گزارشگری اشتباه تنظیم شود .  بازرسی های منظم : مدیران بایستی به صورت روزانه یا هفتگی از وضعیت تردد پرسنل خود نظارت به عمل آورند تا بدین شکل ، میزان پیشرفت کاری را بسنجند .  ارزیابی بر اساس عملکرد : بایستی به جای ساعات کاری بر نتایج متمرکز شد تا از گزارشگری های مغرضانه جلوگیری شود

مدیریت حضور و غیاب از راه دور : چطور می توانید بدون نگرانی از گزارش های اشتباه ، زمان کارکنان را ثبت کنید

human-resource-processes-in-large-organizations4

 چگونه فرآیندهای منابع انسانی در سازمان‌های بزرگ می‌توانند بدون نیاز به منابع اضافی بهینه شوند؟

نرم افزار حضور و غیاب در ایام تعطیلات نوروز

چگونه نرم افزار حضور و غیاب در ایام تعطیلات نوروز به سازمان‌ها کمک می‌کند؟

پیگیری لحظه ای و تحلیل داده ای حضور و غیاب

نقش سیستم های حضور و غیاب هوشمند در بهینه سازی فعالیت های کسب و کار

Attendance management in Nowruz3

مدیریت حضور و غیاب در نوروز؛ راهکارهای هوشمند برای بهره‌وری