راهکار های مقابله با اهمال کاری در سازمان : تکنیک هایی برای مدیران

این مقاله ، به بررسی تکنیک های کاربردی و اثبات شده _ از تعیین چارچوب های هدف گذاری تا راهکار های مبتنی بر فناوری نظیر نرم افزار های حضور و غیاب _ می پردازد که مدیران می توانند با بهره گیری از آن ها ، بر پدیده اهمال کاری غلبه کرده و بستری برای توسعه عملکرد پایدار فراهم کنند .

فهرست مطالب

مقدمه

اهمال کاری در محیط کار ، صرفا یک مشکل فردی نیست ؛ بلکه یکی از موانع بزرگ بر سر راه موفقیت و بازدهی مطلوب سازمان ها محسوب می شود . در صورتی که کارکنان انجام کار های مهم را پشت گوش بی اندازند ، نتیجتا پروژه ها متوقف شده ، روحیه کاری سایر پرسنل تضعیف شده و در نهایت ، سرمایه شرکت به مخاطره می افتد . شناخت دلایل اصلی اهمال کاری و استفاده از راهبرد های منسجم و هدفمند جهت مقابله با آن ها از سوی مدیران ، لازمه ترویج فرهنگ بهره وری و مشارکت در محیط کار می باشد .

این مقاله ، به بررسی راهکار های مقابله با اهمال کاری در سازمان _ از تعیین چارچوب های هدف گذاری تا راهکار های مبتنی بر فناوری نظیر نرم افزار های حضور و غیاب _ می پردازد که مدیران می توانند با بهره گیری از آن ها ، بر پدیده اهمال کاری غلبه کرده و بستری برای توسعه عملکرد پایدار فراهم کنند .

شناخت علل ریشه ای اهمال کاری در محل کار

شناخت علل ریشه ای اهمال کاری در محل کار

مدیران می بایست پیش از انجام هر اقدامی در جهت مقابله با اهمال کاری ، نخست با علل بروز آن آشنا شوند ؛ عللی مانند :

  • اجتناب احساسی : ممکن است کارکنان از انجام وظایفی که موجب اضطراب یا کاهش اعتماد به نفس در آن ها می شود ، اجتناب کنند .
  • عدم علاقه نسبت به فعالیت : گاهی فعالیت های پیش پا افتاده ، روتین و مبهم ، موجب اهمال کاری پرسنل در انجام آن ها می شوند .
  • عدم شفافیت اهداف و شرح وظایف : انتظارات نامشخص موجب سردرگمی و به تعویق انداختن فعالیت ها می گردد .
  • فشار کاری بیش از حد و فرسودگی شغلی : حجم کاری سنگین نیز یکی از علل اهمال کاری و اختلال در فرآیند پیشرفت پروژه ها می باشد .

مدیران با رصد الگو هایی از قبیل تاخیر مداوم در تکمیل پروژه های معین یا افزایش چشمگیر رفتار های اهمال کاری در دوره های اوج کار ، می توانند علل اصلی بروز این پدیده را در تیم های کاری خود شناسایی کنند .

راهکار های مقابله با اهمال کاری در سازمان

       تعیین اهداف مشخص و قابل سنجش

  • یکی از ویژگی های بارز تیم های پر بازده ، هدف گذاری های کاملا شفاف است . مدیران لازم است پروژه های بزرگ را به مراحل کوچک با موعد های زمانی مشخص تقسیم کنند .
  • از معیار های هوشمند _ مشخص ، قابل سنجش ، دست یافتنی ، مرتبط و دارای محدوده زمانی مشخص _ به منظور افزایش تمرکز استفاده کنند .
  • انتظارات را به طور شفاف بیان نموده و اطمینان حاصل کنند که تمامی اعضای تیم نسبت به وظایف و وعده های تحویل ( نتایج ، محصولات و دستاورد ها ) آگاهی کامل دارند .

زمانی که کارکنان مشاهده کنند که چگونه اقدامات فردی آن ها در دستیابی به اهداف کلان سازمان نقش دارد ، به طور هدفمند و با جدیت بیشتری کار کرده و اهمال کاری کاهش می یابد .

استفاده از تکنیک های محدود سازی زمان

تکنیک محدود سازی زمان با تخصیص بازه های زمانی ثابت و مشخص به فعالیت ها ، تعهد ایجاد می کند .

  • روش پومودورو : در این روش ، به ازای هر 25 دقیقه کار فشرده و جدی ، استراحت های کوتاه در نظر گرفته می شود .
  • تکنیک « قورباغه ات را قورت بده » : در این تکنیک ، مهم ترین فعالیت روز شناسایی شده و در اولین بازه زمانی به آن پرداخته می شود .
  • زمان بندی بلوکه شده :  در این روش ، بازه های زمانی بدون وقفه برای انجام کار های مهم در نظر گرفته می شود  و به منظور به حداقل رساندن مداخلات ، این اوقات به اطلاع همه اعضای تیم می رسد .

در این راهکار ها ، نوعی ضرب الاجل ساختگی ایجاد می شود که به کارکنان کمک می کند تا به بی تحرکی که عامل اصلی اهمال کاری است ، فائق آیند .

راهکار های مقابله با اهمال کاری در سازمان

       تقویت فرهنگ پاسخگویی و مسئولیت پذیری

مسئولیت پذیری ، اهداف انتزاعی را به تعهدات ملموس تبدیل می کند .

  • جلسات منظم پیگیری : جهت ارزیابی پیشرفت کار ، جلسات هفتگی و یک به یک برگزار کنید .
  • اعلام تعهدات در جمع های کاری : از اعضای تیم خود بخواهید که طی جلسات روزانه ، تعهدات و دستاورد های خود را بیان کنند . این دید اجتماعی به پیشبرد کار ها کمک می کند .
  • ایجاد گروه های پاسخگویی کوچک : با تشکیل گروه های کوچک ( اغلب دو نفره ) ، همکاران با هدف حمایت از یکدیگر در روند پیشرفت کار ها با هم همکاری می کنند .

مدیران از طریق گنجاندن مسئولیت پذیری و پاسخگویی در روال فعالیت های روزمره ، از گسترش اهمال کاری جلوگیری می کنند .

       به کارگیری فناوری : نرم افزار های حضور و غیاب

در عصر دیجیتال ، فناوری می تواند گزینه ای قدرتمند جهت مقابله با اهمال کاری باشد . یکی از ابزار هایی که به دلیل استفاده گسترده از آن از دیرباز تا کنون ، کمتر به اهمیت آن پرداخته شده ، سیستم های کنترل حضور غیاب است ؛ پلتفرمی که زمان ورود و خروج ، مدت زمان استراحت ، الگو های فعالیت و حضور کارکنان را پیگیری و گزارش می کند . در ادامه ، به نقش این سامانه ها در سازمان ها می پردازیم .

  • امکان مشاهده الگو های کاری : مدیران خواهند توانست غیبت های غیر مجاز ، زمان های بیکاری طولانی را که با تاخیر در ضرب الاجل ها ارتباط دارند ، شناسایی کنند .
  • مداخلات بر اساس داده ها : از تجزیه و تحلیل های سیستم کنترل تردد می توان در جهت شناسایی تیم ها و افرادی که نیاز به پشتیبانی و آموزش بیشتر دارند ، استفاده نمود .
  • ترغیب به رعایت انضباط و مقررات مربوط به زمان بندی : چنانچه کارکنان بدانند که ساعات کاری و شاخص های عملکرد ایشان به طور شفاف رصد و ثبت می گردد ، احتمال حضور به موقع آن ها در محل کار و جدیت و تمرکز بیشتر در انجام فعالیت ها در آن ها افزایش می یابد .
  • یکپارچگی با سیستم های مدیریت امور : سامانه های حضور و غیاب پیشرفته ، قادر به یکپارچگی با نرم افزار های مدیریت پروژه بوده و داده ها را بدون وقفه منتقل می سازند .

 سازمان ها با استفاده از سیستم های مدیریت حضور و غیاب ابری ، به درک و شناخت بهتری از شیوه عملکرد نیروی کار دست می یابند . از این رو ، شناسایی و مرتفع سازی عوامل اهمال کاری تسهیل می گردد .

       نظارت بر پیشرفت و روال کار

مقابله با اهمال کاری در سازمان همواره در جریان است . در این راستا می بایست :

  • شاخص های اصلی عملکرد مرتبط با ارائه به موقع نتایج ، حضور در جلسات و نرخ تکمیل وظایف را تعیین نمایید .
  • ارزیابی فصلی شاخص ها : روند های موجود را تجزیه تحلیل نمایید ، افراد یا گروه هایی را که عملکرد ضعیفی دارند ، شناسایی کنید و مداخلات مورد نیاز را انجام دهید .
  • دریافت بازخورد و نظرات : به منظور یافتن نقاط ضعف ، مشکلات و موانع ، نظرسنجی را به طور ناشناس انجام دهید . 

سازمان ها با در نظر گرفتن استراتژی های مقابله با اهمال کاری به عنوان اساس برنامه های خود ، می توانند شتاب عملکرد خود را حفظ کرده و برای حل چالش های پیش رو ، آماده شوند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


لطفا برای دریافت مشاوره و خرید فرم را پر کنید.