شیفت پرستاری؛ مدیریت شیفت بیمارستانی

مدیریت شیفت بیمارستانی
دیجیتال مارکتینگ کسرا
21 خرداد 1401

بیمارستان ها به دلیل شیفت های نامنظم و پیچیدگی چینش آن ها لزوم استفاده از یک سیستم کنترل تردد در این مراکز به شدت احساس می‌شود. سیستم حضور و غیاب کسرا با قابلیت های مختلفی که دارد این ابزار را برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی بسیار کاربردی کرده است. سیستمی مبتنی بر وب که امکان کنترل تردد، چینش و مدیریت شیفت‌ها و هم چنین مدیریت کارکرد کارکنان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی را به سادگی مهیا می‌کند.

شیفت پرستاری در بیمارستان ها با هدف ارائه منظم مراقبت های لازم به بیماران و بر طبق قانون ارتقاء بهره وری کارکنان نظام سلامت تعریف شده است که با نظم و سازماندهی مسئولیت مراقبت از بیماران، تحویل بیمار برای نوبت کاری بعدی و تداوم مراقبت های ضروری بیمار تا انتهای نوبت کاری اجرا می شود. در واقع شیفت پرستاری فرآیندی است که در آن پرستاری با اتمام نوبت کاری خود اطلاعات مربوط به مراقبت بیماری و مسئولیت را به تیم پرستاری بعدی انتقال می دهد تا در حین تغییر شیفت هم مراقبت های لازم از بیمار صورت بگیرد.

در هنگام تعویض شیفت، پرستار ضمن تحویل بیمار اطلاعات مربوط به بیماری و مراقبت های مربوطه را به پرستاری دیگر در نوبت کاری بعدی ارائه می دهد تا پرستار در شیفت پرستاری جدید با مطالعه اقدامات درمانی که روی بیمار انجام شده و داروهایی که باید به بیمار داده شود در زمان درست بهترین مراقبت ها را با بالاترین کیفیت ارائه دهد. در این مقاله در خصوص شیفت پرستاری، بهترین برنامه شیفت کاری پرستاران و انواع شیفت های بیمارستان و ارتباط آن با سیستم حضور و غیاب بیمارستانی کسرا مطالبی بیان شده است که برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

شیفت پرستاری چیست؟

شیفت پرستاری به نوبت های زمانی مشخص کاری در 24 ساعت شبانه روز اشاره دارد که در بخش پرستاری بیمارستان برنامه ریزی و تحویل پرستاران می شود تا بر طبق برنامه زمانبندی تعیین شده در بیمارستان حاضر شوند و این بازه زمانی می تواند به صورت نوبت کاری صبح، تایم عصر یا شب کاری باشد. پرستاران پس از پایان شیفت کاری باید اطلاعات مربوط به بیماری، مسئولیت ها و جزئیات مراقبت بیمار را به پرستار شیفت بعدی بازگو کند و اصطلاحا بیمار را به پرستار در نوبت کاری بعدی تحویل دهد. پس از پایان شیفت پرستاری، نوبت کاری بین پرستاران دو نوبت رد و بدل می شود و اطلاعات لازم در خصوص پرونده بیمار، بخش و … به پرستار شیفت بعدی منتقل می شود.

به پرستاری که در آن بخش از بیمارستان از طرف مسئول شیفت کاری به عنوان مسئول بیمار برای انجام و نظارت دقیق بر مراقبت های مربوطه بیمار تعیین می شود و باید وظایفی که به او محول شده را دقیق تا انتهای شیفت و نوبت کاری انجام دهد پرستار مسئول بیمار می گویند. برای مدیریت نوبت کاری و رعایت قوانین شیفت های پرستاری؛ یکی از پرستاران که حداقل تحصیلات کارشناسی پرستاری دارد به عنوان مسئول شیفت پرستاری انتخاب می شود که به امور مربوط به نوبت های کاری پرستاران و پاسخگویی در شیفت های کاری مسئولیت هایی را بر عهده دارد.

بیشتر بدانید: حضور و غیاب در قانون کار؛ بررسی قوانین حضور و غیاب کارکنان در سازمان ها

شیفت پرستاری چیست

انواع شیفت های بیمارستان

شیفت های پرستاری به طور کلی در چند دسته تقسیم می شود که در ادامه به هریک از آنها می پردازیم.

  • شیفت صبح
  • شیفت عصر
  • شیفت شب
  • شیفت چرخشی
  • شیفت لانگ

فرمول شیفت بندی پرسنل پرستاری و ساعت شیفت های پرستاری به این صورت است که در شیفت صبح از ساعت 7صبح پرستار آن را تحویل می گیرد و تا ساعت 13 ادامه دارد، اما تا 14:30 باید در بخش حضور داشته باشد. شیفت عصر از ساعت از 13 شروع شده و تا 7 شب ادامه دارد و در این شیفت هم لازم است پرستار تا 8 شب در بخش حضور داشته باشد و سپس پرستار شیفت شب کار خود را شروع می کند.

شیفت شب از ساعت 8 شب شروع و تا 7 صبح ادامه دارد و پرستار در این شیفت باید تا 8 صبح در بخش باشد. ساعت کاری موظفی پرستاران در شیفت پرستاری روزهای تعطیل برای شیفت صبح و عصر در مجموع 10 ساعت و برای شیفت شب 19 ساعت است. در شیفت چرخشی پرستاران پس از یک شیفت کاری و تغییر شیفت جدید، یک یا دو روز اصطلاحا آف هستند و استراحت می کنند. پس از پایان روزهای استراحت تایم شیفت هم تغییر میکند.

یکی دیگر از انواع شیفت پرستاران، اصطلاحا تحت عنوان شیفت لانگ شناخته می شود. اما شیفت لانگ بیمارستان چیست؟ شیفت لانگ به نوعی از شیفت پرستاران گفته می شود که از بازه زمانی صبح تا شب را پرستار باید در بخش و در نوبت کاری انجام وظیفه کند و در واقع شیفت صبح و عصر را در یک روز تجربه می کنند که به دلیل طولانی بودن تایم نوبت کاری خستگی و بی حوصلگی زیادی را در پرستاران به همراه دارد.

ساعت موظفی پرستاران 1402 براساس دستورالعمل خدمات گروه پرستاران 44 ساعت در هفته هست که می توانند به غیر این 44 ساعت، با توجه به نیاز بیمارستان تا 80 ساعت در هفته نیز به عنوان اضافه کاری در بیمارستان انجام وظیفه کنند.

فرمول ساعت موظفی پرستاران طبق محاسبه زیر است:
ساعت موظفی = موظفی ماه- کسری با اعمال طرح بهره وری- (پاس شیر+مرخصی)

ما در کسرا آماده ارائه مشاوره به شما هستیم

"" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

قوانین شیفت های پرستاری

  • بین تحویل شیفت های کاری زمانی حدود یک ساعت برای اینکه زمان کافی برای تحویل بیماران و مسئولیت ها وجود داشته باشد در نظر گرفته شده است. این مدت زمان یک ساعته در نوبت کاری در هر دو پرستار محسوب می شود.
  • مترون یا پرستار مسئول شیفت تایم تحویل شیفت را بین پرستاران در نوبت های کاری مختلف تعیین می کند.
  • قبل از تحویل شیفت پرستاری، با هماهنگی مسئول شیفت بیماران تقسیم و وظایف پرستاران از جمله مراقبت های بالینی بیماران تعیین و ثبت می شود.
  • برای ایجاد هماهنگی بین بیماران و پرستاران در شروع هر نوبت کاری بیماران هم در جریان گذاشته می شوند.
  • پرستار مسئول شیفت باید در زمان تحویل هر نوبت کاری در کنار پرستار مسئول به بیمار سربزنند و پرستار مسئول شیفت بیمار را با پرستار آشنا کند.
  • پرستاری که شیفت را تحویل می گیرد می تواند سوالات خود را خصوص بیماری که تحویل می گیرد از پرستاری که شیفت او تمام شده بپرسد تا بتواند اقدامات درمانی لازم ره به خوبی انجام دهد.
  • یکی از مهم ترین وظایفی که در زمان تحویل شیفت باید پرستاران در نظر بگیرند این است که اطلاعات بیمارانی که به بخش های دیگر بیمارستان منتقل شده اند را نیز به بیمارستان گزارش کنند.
  • چنانچه حین تحویل شیفت کد احیا اعلام شود اولویت با کد احیاست و طبق دستوری که به پرستار در زمان تحویل نوبت کاری داده شده باید در تیم احیا حاضر شود.
  • در هنگام تحویل شیفت توسط پرستار مسئول شیفت؛ لازم است اطلاعاتی از جمله آمار بیماران پذیرش شده، بیمارانی که مرخص شده اند و گزارشی از حوادث خاص در بیمارستان، وسایل بیماران بستری که در ایستگاه پرستاری نگهداری می شود به مسئول شیفت جدید داده شود.

بیشتر بخوانید: قانون کار چیست؟ | بررسی مهم ترین قوانین کار و تامین اجتماعی

قوانین شیفت های پرستاری

قانون نوبت کاری بیمارستان

در این بخش برخی موارد تحت عنوان قانون نوبت کاری پرستاران در بیمارستان بیان شده است:

  • براساس حق نوبت کاری پرستاران در هر شیفت کاری مجاز به 2 ساعت تاخیر در ماه هستند و این تاخیر در مرخصی استحقاقی آن لحاظ می شود. اگر این تاخیر به بیشتر از 2 ساعت در ماه برسد، از حقوق و مزایای شغلی پرستاران به اندازه کل ساعات تاخیر کسر می شود.
  • شیفت های پرستاری پشت سر هم و شیفت لانگ بیشتر از سه روز قانونی نیست.
  • پرستاران در هر شیفت کاری که هستند برای دریافت مرخصی باید از چند روز قبل اقدام به دریافت امضاء برگه مرخصی از مسئول شیفت بخش پرستاری کنند و در صورتی که نیاز به مرخصی ساعتی دارند می توانند در هر شیفت به مدت سه ساعت مرخصی داشته باشند.
  • برای مرخصی استعلاجی نیاز به تایید مترون(مسئول شیفت یا سوپروایزر) دارند. برای مرخصی استحقاقی نیز به ازای یک سال می توانند یک ماه مرخصی بگیرند.
  • از آنجایی که با افزایش ساعت کاری و نوبت کاری های پی در پی میزان خطای پرستاران هم افزایش می یابد؛ طبق قانون اضافه کاری پرستاران و براساس طرح بهره وری ساعت کاری پرستاران نه تنها زیاد نمی شود بلکه کاهش هم خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: انواع مرخصی در قانون اداره کار؛ مدیریت مانده مرخصی پرسنل

مدیریت شیفت بیمارستانی، قانون نوبت کاری بیمارستان

جمع بندی مدیریت شیفت بیمارستانی و پرستاری

اغلب در بیمارستان به دلیل شیفت های کاری متعدد و پراکندگی کارها و مسئولیت ها که موجب بی نظمی در وظایف می شود نیاز به سیستم اتوماسیون یا همان سیستم ورود و خروج کارکنان دارند که تحت عنوان افزار نرم افزار شیفت بندی پرسنل پرستاری شناخته می شود. نرم افزار شیفت بندی پرسنل پرستاری که به عنوان یک نرم افزار محاسبه ساعت کاری پرستاران کاربرد دارد و با تعبیه قابلیت ها و ویژگی های متعدد و جالب در این سیستم این امکان را برای مراکز درمانی و بیمارستان ها فراهم کرده که با کنترل تردد پرسنل پرستاری، نوبت های کاری را مدیریت کرده و از طرفی با مدیریت مسئولیت هایی که به پرسنل سپرده می شود از نحوه عملکرد آنها هم مطلع شوند.

از جمله نرم افزارهایی که در این زمینه می توان معرفی کرد نرم افزار حضور و غیاب بیمارستانی کسرا است که تمام نکات و استانداردهای لازم برای شیفت بندی، صدور مجوز، مرخصی کارکنان و بررسی عملکرد کاری آنها را برای بیمارستان ها و مراکز درمانی پیاده سازی و اجرا می کند. این نرم افزار با پوشش جامع از نوبت کاری پرستاران و پزشکان بیمارستان ها فرایند جمع آوری اطلاعات هر یک از کادر بیمارستان را در سریع ترین زمان ممکن تسهیل می کند.

این نرم افزار با رعایت تمام استانداردها و اصول طرح بهره وری پرستاران به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای جامع حضور غیاب در سطح کشور شناخته می شود که با چینش دقیق شیفت پرستاران بسیاری از مسئولیت ها را آسان کرده و از طرفی تحت عنوان یک نرم افزار جامع تمام محاسبات مربوط به حقوق و مزایای کادر بیمارستانی را از طریق ارزیابی دقیق نوبت های کاری، شیفت های پی در پی، اضافه کاری و مرخصی ها و … به طور کامل انجام می دهد.

برچسب ها:
لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

4 دیدگاه

  1. mamad 2 مهر 1402 در 1:00 ب.ظ

    سلام ، همین امروز تاریخ ۲مهر ۱۴۰۲ ، حقوق پرستار ها تقریبا چقدر هست و هر روز چند ساعت در بیمارستان کار میکنند؟

    • دیجیتال مارکتینگ کسرا 3 مهر 1402 در 2:24 ب.ظ

      شما می توانید جدول حقوق و مزایای پرستاری که امسال توسط شورای عالی کار منتشر شده را مشاهده کنید.

  2. رضایی 24 مهر 1402 در 1:31 ب.ظ

    سلام
    ۱۲ تومن حدودا
    با ۵ سال سابقه
    اضافه کاری ساعتی ۱۳ تا ۲۰ هست
    کارانه ماهی ۵۰۰ یا ۶۰۰
    گاهی هم ۱

  3. زارعی 20 آبان 1402 در 8:57 ق.ظ

    سلام
    ببخشید برای ک نوبت کاری بهمون تعلق بگیره باید چند تا شیفت شب تو بیمارستان دولتی داشته باشیم؟

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

سیستم حضور غیاب آنلاین یا محاسبه سنتی

سیستم حضور غیاب آنلاین منابع انسانی یا محاسبه سنتی؟

برآورد هزینه های ماموریت با سیستم ماموریت هوشمند

برآورد سریع و راحت هزینه های ماموریت پرسنل با سیستم ماموریت هوشمند

مدیریت آسان حضور کارکنان با سیستم مرخصی کارکنان

مدیریت آسان حضور کارکنان سازمان با سیستم مرخصی کارمندان

افزایش امنیت مدیریت تردد با اتوماسیون حراست

افزایش امنیت مدیریت تردد سازمان با اتوماسیون حراست هوشمند

کنترل هزینه های منابع انسانی با نرم افزار کارانه

چگونه با نرم افزار کارانه هزینه های منابع انسانی شرکت را کنترل کنیم؟

مدیریت غذای کارکنان با اتوماسیون تغذیه

مدیریت هزینه غذای کارکنان سازمان با اتوماسیون تغذیه پرسنل

بازخرید مرخصی پرسنل با نرم افزار حضور غیاب

ارائه گزارشات حضور غیاب آنلاین به جهت بازخرید مرخصی پرسنل

مدیریت میزان مرخصی

مدیریت لحظه ای میزان مرخصی و حضور و غیبت با نرم افزار حضور غیاب آنلاین

آنالیز کارکرد کارمندان سازمان

آنالیز کارکرد کارمندان سازمان با کاردکس نرم افزار حضور غیاب آنلاین

استراتژی کنترل تردد پرسنل در سازمان های موفق دنیا

استراتژی کنترل تردد پرسنل در سازمان های موفق دنیا چیست؟

محاسبه سریع و دقیق حضور و غیاب پرسنل

محاسبه سریع و دقیق کارتکس تردد پرسنل با سامانه حضور و غیاب

جاری سازی نظم در سازمان ها

پیاده سازی نرم افزار حضور غیاب و جاری سازی نظم در سازمان ها

متناسب سازی شیفت های کاری کارگران و پرسنل

متناسب سازی شیفت های کاری کارگران و پرسنل با نرم افزار حضور و غیاب آنلاین

استاندارد سازی مدیریت تردد پرسنل با نرم افزار حضور و غیاب

استاندارد سازی مدیریت تردد پرسنل با نرم افزار حضور غیاب آنلاین

مقایسه حضور غیاب دستی با حضور غیاب سیستمی

مقایسه حضور و غیاب دستی با حضور و غیاب سیستمی

کاهش تکرار تاخیر و غیبت پرسنل

آیا سامانه تردد پرسنل و نرم افزار حضور و غیاب آنلاین می تواند تکرار تاخیر و غیبت را کاهش دهد ؟

تبادل اطلاعات تردد پرسنل با نرم افزار حضور و غیاب ابری

تبادل و ایجاد دسترسی اطلاعات تردد پرسنل با نرم افزار حضورغیاب ابری

Personnel traffic management with cloud traffic software

مدیریت تردد پرسنل با نرم افزار تردد ابری در شرکت های کوچک و متوسط

گزارشات پویا و متنوع حضور غیاب copy

گزارشات پویا و متنوع نرم ‌افزار حضور غیاب آنلاین چه کمکی به مدیر منابع انسانی می ‌کند؟

چالش نرم افزار حضور غیاب در صنایع خاص copy

دغدغه های استفاده از نرم افزار حضور غیاب آنلاین در صنایع خاص و راهکارهای آن