معرفی راهکار آنالیز غذای کسرا
آنالیز غذا به معنای تحلیل و بررسی مواد تشکیل دهنده یک غذای خاص است. اینکه برای پخت یک غذای خاص، مواد اولیه مورد نیاز و مقدار آن ها به چه صورت بوده است. با در دست داشتن مقدار مواد اولیه، به راحتی می توان اندازه نسبتا دقیقی از مواد اولیه و در پی آن میزان انرژی موجود و موارد مشابه را تهیه کرد.
نرم افزار اتوماسیون تغذیه به منظور مکانیزه کردن پروسه توزیع غذا در سازمان ها استفاده می شود. در مبحث توزیع غذا، اتوماسیون تغذیه می تواند از تخلفات، پرتی غذا، هزینه های اضافی و… بسیاری جلوگیری کند. در این پست سعی داریم یکی از امکانات مهم سامانه تغذیه کسرا که نرم افزار آنالیز غذایی آن است، اختصاصا مورد بررسی قرار دهیم.
آنالیز غذایی چیست؟
آنالیز غذا به معنای تحلیل و بررسی مواد تشکیل دهنده یک غذای خاص است. اینکه برای پخت یک غذای خاص، مواد اولیه مورد نیاز و مقدار آن ها به چه صورت بوده است. با در دست داشتن مقدار مواد اولیه، به راحتی می توان اندازه نسبتا دقیقی از مواد اولیه و در پی آن میزان انرژی موجود و موارد مشابه را تهیه کرد.
علاوه بر محاسبه مقدار مواد اولیه، می توان مقدار کربوهیدارت، پروتئین، چربی، کالری و… هر کدام از مواد اولیه را با استفاده از آنالیز غذایی به دست آورد. در نتیجه کالری و دیگر مشخصات بهداشتی و سلامتی یک پرس غذا را در اختیار خواهیم داشت.
در برخی از سازمان ها این موارد به صورت دستی و توسط کارمند مربوطه انجام می شوند. اما این موضوع می تواند همراه با خطای انسانی و یا تخلفات احتمالی باشد. برای جلوگیری از چنین مواردی می توان از ماژول آنالیز غذای نرم افزار تغذیه کسرا استفاده کرد. این نرم افزار از معدود نرم افزارهای دارای ماژول آنالیز غذایی می باشد.
مطلب مرتبط: چند پیشنهاد برای تهیه برنامه غذایی مناسب پرسنل سازمانی و دانشجویان
نرم افزار آنالیز غذا
همانطور که گفتیم، یکی از ویژگی های اساسی نرم افزار اتوماسیون تغذیه برآورد دقیق تعداد غذای موجود، مصرف شده و کل است. در صورتی که نرم افزار آنالیز غذایی نیز به این نرم افزار اضافه شود،می توان بسیار دقیق تر مقدار مواد اولیه مورد نیاز برای تعداد مشخص غذا را محاسبه کرد. با این ابزار می توان مقدار هر کدام از مواد اولیه را به سیستم وارد کرد که نتیجه آن کاهش قابل توجهی در پرتی مواد اولیه است.
ما در کسرا آماده ارائه مشاوره به شما هستیم
به علاوه زمانی که به تغییر مواد اولیه یک نوع غذا نیاز باشد، می توان با استفاده از این ماژول در نرم افزار اتوماسیون تغذیه برای مقدار ماده اولیه زمان بندی تعریف کرد. یعنی می توان زمان کاهش و یا افزایش ماده اولیه ای خاص را وارد سیستم کرد. در این حالت، با کاهش و یا افزایش به موقع مقدار آن ماده اولیه، برآورد غذا دقیق خواهد بود و دور ریزهای غذایی سازمان بسیار کاهش می یابد.
آنالیز ارزش غذایی را هم می توان به سیستم وارد کرد. به طور مثال مقدار کربوهیدارت، چربی، پروتئین و… غذا را می توان در سیستم اتوماسیون تغذیه به نمایش گذاشت. سیستم هم با استفاده از فرمول های موجود، می تواند کالری غذا را محاسبه کرده و به نمایش بگذارد. این اعداد و آنالیزها برای کاربر قابل نمایش است. در نتیجه کاربر می تواند با آگاهی از مقدار کالری غذا، آن را در سامانه رزرو اینترنتی غذا رزرو کند.
اهمیت داشتن آنالیز غذا
نمایش اطلاعات آنالیز دقیق غذا و مقدار آن در نرم افزار اتوماسیون تغذیه باعث شفاف سازی کم و کیف مواد مورد استفاده در غذای تهیه شده می شود که از لحاظ مختلف اهمیت دارد. علاوه بر این، قابلیت نمایش قیمت غذای تهیه شده هم وجود دارد که خود باعث جلوگیری از تخلفات بسیاری خواهد شد.
البته این ماژول در مراکز مختلف به مراتب اهمیت بیشتری نیز می یابد. برای مثال در مراکزی که رستوران و غذای توزیع شده بخش مهمی از آن سازمان است (مانند بیمارستان ها)، اهمیت این قابلیت بسیار بیشتر از یک شرکت معمولی است.
شاید در ظاهر نمایش این اطلاعات خیلی مهم نباشد، اما می توان ثابت کرد که این ماژول نرم افزار اتوماسیون تغذیه به افزایش رضایت و خشنودی پرسنل از سازمان و رستوران کمک می کند. بسیاری از کارکنان دارای رژیم های غذایی مختلف هستند و در تمام مدت روز به دنبال ارزش غذایی و کالری غذاهای مختلف می گردند. داشتن اطلاعات ارزش غذایی برای این افراد بسیار مهم است چراکه در دوره حساسی از زندگی خود هستند که به سلامتی و غذای خود اهمیت زیادی می دهند.
محاسبه کالری غذا
از این رو نمایش این اطلاعات برای پرسنل این احساس را در آنها ایجاد می کند که غذاخوری و رستوران سازمان آن ها محل قابل اعتمادی است. همچنین با علم بر اینکه سازمان در این حد به جزئیات و سلامتی کارمندان اهمیت می دهد، میزان رضایت آنها از سازمان بیشتر خواهد شد.
نرم افزار تغذیه کسرا در دانشگاه ها هم قابل استفاده هست؟