همه چیز در مورد سامانه مودیان مالیاتی

همه چیز در مورد سامانه مودیان مالیاتی

سامانه مودیان مالیاتی یکی از سامانه‌های دولتی و بسیار کارآمد است که جهت سامان‌دهی به مشکلات و رسیدگی‌های مالیاتی راه اندازی شده است. این سامانه نقش بسزایی در جلوگیری از فرارهای مالیاتی دارد و رسیدگی به کارها را راحت‌تر و خطاهای پرونده‌های مختلف را هم کاهش داده است. گر شما هم در گروه مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان قرار می‌گیرید، توصیه می‌کنیم که هرچه سریع‌تر نسبت به ثبت نام و یادگیری آن از طریق دیدن آموزش تصویری سامانه مودیان اقدام کنید.

سامانه مودیان مالیاتی یک سایت بسیار پر کاربرد است که برای ثبت اظهارنامه‌های مختلف مالیاتی، صورت حساب‌ها و فاکتورها مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمامی صاحبان مشاغل مختلف موظف هستند که در این سامانه ثبت نام کنند. در ادامه به پاسخ پرتکرار ترین سوالات کاربران مثل مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان، آموزش تصویری سامانه مودیان، سامانه مودیان چیست؟ و… پرداخته‌ایم.

سامانه مودیان چیست؟ 

قطعا اولین سوالی که پس از شنیدن اسم این سایت برای شما پیش می‌آید این است که سامانه مودیان چیست؟ یکی از توضیحاتی که می‌توان در مورد عملکرد و چیستی این سامانه ارائه داد، به نقش این سایت در نظم‌دهی به برنامه‌های دولتی اشاره دارد. در واقع یکی از مشکلاتی که این اواخر به شدت گریبانگیر سازمان امور مالیاتی کشور شده، فرارهای مالیاتی افراد مختلف بوده است. این سامانه جهت سامان‌دهی به اینگونه مشکلات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرد. فرارهای مالیاتی یکی از مشکلات بسیار مهمی است که باعث کاهش بودجه شده ‌و از سمتی دیگر می‌تواند باعث فشار بیشتر به سایر مودیان و افراد پرداخت کننده مالیات باشد. پس نقش سامانه مودیان مالیاتی به عنوان یک بستری که باعث جلوگیری از فرارهای مالیاتی و برقراری عدالت می‌شود، بسیار مهم است.

امروزه ردپای تکنولوژی روی بخش‌ها و فعالیت‌های مختلف مشاهده می‌شود. تاثیرات گسترده شدن دنیای اینترنت و دیجیتال در کسب و کارها و فعالیت‌های مختلف دیده می‌شود. این اثرگذاری ها می‌توانند مثبت و یا منفی باشند. از جمله اثرات مثبتی که تکنولوژی روی فعالیت‌های اداری داشته است، بحث سامانه‌های مختلف است. شاید بتوان گفت که بهترین پاسخ برای سوال سامانه مودیان چیست، همین باشد. ادارات و سازمان‌های مختلف بسته به حجم کاری و موارد دیگر، نیاز دارند که با بهره‌گیری از فناوری‌های دیجیتالی بتوانند کارهای خود را پیش ببرند. سامانه مودیان مالیاتی آن بخش از فناوری‌های دیجیتالی سازمان امور مالیاتی است که هسته اصلی فعالیت‌های این سازمان به آن وابسته است. در نتیجه بدیهی است که خیلی از کارکردها و وظایف این سامانه، به واسطه طراحی آن صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: قانون کار چیست؟ | بررسی مهم ترین قوانین کار و تامین اجتماعی

سامانه مودیان چیست؟ 

سامانه مودیان چیست؟

آموزش اصطلاحات و‌ نحوه کار با سامانه مودیان

برای اینکه بتوانید به خوبی با این سامانه کار کنید، ابتدا باید به خوبی درک کنید که سامانه مودیان چیست که در قسمت قبل توضیح داده شد و در ادامه راجع به مفاهیمی که در این سامانه قابل دسترسی هستند، یک دید کلی داشته باشید. در این قسمت به صورت اجمالی آموزش سامانه مودیان را دریافت کنید. برخی از مفاهیم مربوط به مسائل مالیاتی و برخی دیگر به خود سامانه مربوط هستند که در این قسمت به صورت خلاصه درمورد هریک از آن‌ها صحبت می‌کنیم. در مرحله بعد، می‌توانید با مشاهده قسمت آموزش تصویری سامانه مودیان، از چگونگی انجام مراحل ثبت نام مطلع شوید.

high-endrolex.com

دریافت گواهی امضا الکترونیک

یکی از مواردی که برای استفاده از خدمات مالیاتی احتیاج دارید، دریافت گواهی امضای الکترونیک است. معمولا این مورد با استفاده از سامانه مودیان انجام نمی‌شود. شما می‌توانید امضای خود را به صورت حضوری و غیر حضوری دریافت کنید. داشتن گواهی امضای الکترونیک مزایای بسیاری دارد که ازجمله آن سهولت در انجام فرآیندهای مالیاتی است.

حافظه مالیاتی

منظور از حافظه مالیاتی در آموزش سامانه مودیان، یک نوع حافظه الکترونیکی برای ثبت و نگهداری اطلاعات ثبت شده در صورتحساب‌ها‌ی الکترونیکی است که این اطلاعات را به سامانه مودیان انتقال می‌دهد. این حافظه هم صورت نرم افزاری و هم سخت افزاری دارد. نکته مهم این است که هر حافظه مالیاتی باید دارای یک شماره شناسه مخصوص باشد. در قسمت آموزش تصویری سامانه مودیان در این مورد صحبت کرده‌ایم. 

صورت‌ حساب الکترونیکی

نوعی صورت‌حساب است که قطعا هنگام کار با سامانه مودیان به آن برمی‌خورید. این صورت‌حساب از این جهت مخصوص در نظر گرفته می‌شود که دارای یک‌ شماره منحصر به فرد مالیاتی است که روی آن درج شده است. معمولا مشخصات و اطلاعات صورتحساب الکترونیکی بسته به کسب و‌کار شما، توسط سازمان اعلام می‌شود. در نمونه‌هایی که از درگاه پرداخت الکترونیکی و یا دستگاه کارتخوان استفاده می‌شود، رسید یا همان گزارش الکترونیکی خرید، هم ارز با صورت‌حساب قرار می‌گیرد.

اشخاص

اشخاص مشمول ثبت نام در سامانه مودیان، تمامی صاحبان مشاغل صنفی و غیر صنفی . اشخاص حقوقی کسانی هستند که بنابر موضوع فصل‌های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال 1366 با اصلاحات بعدی که ذکر شده، همگی از مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان هستند. 

بیشتر بخوانید: منظور از مالیات حقوق و دستمزد چیست؟ | بررسی نکات مهم محاسبه مالیات بر درآمد 

آموزش اصطلاحات و‌ نحوه کار با سامانه مودیان

آموزش اصطلاحات و‌ نحوه کار با سامانه مودیان

چرا باید در سامانه مودیان ثبت نام کنیم؟

ممکن است فرایند ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی برای شما کمی وقت گیر و کسل کننده باشد. اما باید بدانید که شما با یک‌بار وقت گذاشتن فرایند نام نویسی را تکمیل می‌کنید. در واقع به مراتب فرایند ارسال اطلاعات و مکاتبات شما با سازمان امور مالیاتی به مراتب بسیار کوتاه‌تر‌ می‌شود. برای تأسیس این سامانه هزینه زیادی صرف شده است که ممکن است به نظر شما بیهوده باشد. در این قسمت به برخی از فواید راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی اشاره می‌کنیم.

  1. افزایش سرعت رسیدگی: یکی از خاصیت‌های منحصر به فرد سامانه مودیان مالیاتی این است که بخاطر بهره گیری از اینترنت یک هماهنگی کامل بین بخش‌های مختلف سامانه امور مالیاتی ایجاد می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که رسیدگی کارکنان به قسمت‌های مختلف و امور مودیان با سرعت بیشتری انجام بگیرد.
  2. کاهش خطا: سامانه مودیان مالیاتی دسته بندی پرونده‌ها و… باعث کاهش خطاهای مختلف در رسیدگی به صورت حساب‌ها می‌شود. در حقیقت می‌توان گفت که امکان به وجود آمدن خطاهای دستی در رسیدگی به امور کاهش پیدا می‌کند. 
  3. دسترسی: همواره یکی از بهانه‌های افراد متخلف بابت فرار مالیاتی نبود امکان دسترسی و‌ بی اطلاعی نسبت به اطلاعیه‌ها بوده است. این سامانه امکان دسترسی شما و مکاتبه مستقیم با سازمان امور مالیاتی را فراهم می‌کند. از سمت دیگر باعث می‌شود که اطلاعیه‌ها را دریافت کنید. این کار از بهانه‌های واهی افراد متخلف جلوگیری می‌کند چون دسترسی مودیان به سامانه راحت است.
  4. پاسخ‌دهی بهتر: اگر به آموزش تصویری سامانه مودیان توجه کنید و‌موفق به ثبت نام‌ و‌ افتتاح حساب در آن شوید، فرآیند پاسخ دهی و بررسی صورت‌حساب‌های شما بهتر صورت می‌گیرد و دیگر نیاز به مراجعه حضوری و صرف وقت و هزینه اضافی ندارید.
  5. امنیت: شما اطلاعات مختلفی را در سامانه مودیان مالیاتی وارد می‌کنید. در قسمت آموزش سامانه مودیان ذکر کرده‌ایم که برای ثبت نام به چه اطلاعاتی نیاز دارید. سامانه‌های که صاحبان مشاغل مختلف صورت‌حساب‌ها و اطلاعات مالی و شخصی خود را وارد می‌کنند، باید آن‌قدر مطمئن و ایمن باشد تا از سرقت این اطلاعات جلوگیری کند. سامانه مودیان از حفاظت شبکه و طراحی خوبی برخودار است و تا کنون گزارشی مبنی بر به سرقت رفتن اطلاعات از این سامانه منتشر نشده است.
  6. جلوگیری از فرار مالیاتی: درواقع یکی از مشکلاتی که این اواخر بشدت گریبانگیر سازمان امور مالیاتی کشور شده، فرارهای مالیاتی افراد مختلف بوده است. این سامانه جهت سامان‌دهی به اینگونه مشکلات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی مورد استفاده قرار می گیرد. فرارهای مالیاتی می‌تواند باعث کاهش بودجه شده ‌و از سمتی دیگر باعث فشار بیشتر به سایر مودیان و افراد پرداخت کننده مالیات می‌شود.
  7. بهره گیری از تکنولوژی: امروزه رد پای تکنولوژی روی بخش‌ها و فعالیت‌های مختلف مشاهده می‌شود. این اثرگذاری می‌توانند مثبت و یا منفی باشد. ازجمله اثرات مثبتی که تکنولوژی روی فعالیت‌های اداری داشته است، بحث سامانه‌های مختلف است.
    ادارات و سازمان‌های مختلف بسته به حجم کاری و موارد دیگر، نیاز دارند که با بهره‌گیری از فناوری‌های دیجیتالی بتوانند کارهای خود را پیش ببرند. سامانه مودیان مالیاتی آن بخش از فناوری‌های دیجیتالی سازمان امور مالیاتی است که هسته اصلی فعالیت‌های این سازمان به آن وابسته است. در نتیجه بدیهی است که خیلی از کارکردها و وظایف این سامانه، به واسطه آن صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: سیستم مدیریت ارتباط با مشتری یا سیستم crm چیست؟

ورود به سامانه سازمان امور مالیاتی

دقت کنید که برای ورود به سامانه مودیان از لینک اصلی سایت استفاده کنید. آدرس این سامانه tax.gov.ir است. باید بگوییم که در اواخر تیر ماه این سامانه به صورت کاربردی راه اندازی می‌شود و دسترسی عموم به آن ایجاد خواهد شد. در بند پ ماده یک قانون مذکور تعاریف زیر برای این سامانه ذکر شده است. مهم‌ترین موارد ذکر شده در قانون به شرح زیر هستند‌.

اطلاعات: سامانه موجب تبادل اطلاعات بین مودیان و سازمان امور مالیاتی می‌شود. افراد حقیقی و حقوقی باید در این سامان مدارک خود را بارگذاری کنند.

آپلود صورتحساب: مهم‌ترین وظیفه افراد پس از ثبت نام در سایت به جای ارسال صورت حساب‌ها از طریق سامانه معاملات فصلی، از این طریق اطلاعات خود را با سازمان امور مالیاتی به اشتراک می‌گذارند. همچنین واحدهایی صنفی مختلفی که با خریدار آخر در ارتباط هستند، باید اطلاعات دستگاه‌های کارتخوان خود را هم در این سامانه آپلود کنند.

صحت اطلاعات: مورد بعدی که باید به آن توجه داشته باشید، صحیح وارد کردن اطلاعات است. لطفاً حتما دقت داشته باشید که هنگام وارد کردن و ثبت اطلاعات، تمامی موارد را به صورت صحیح وارد کرده باشید. البته امکان تصحیح اطلاعات وجود دارد اما ترجیحا اگر از ابتدا ثبت نامتان به صورت صحیح باشد، دردسری بابت اشتباه وارد کردن اطلاعات نخواهید داشت. در این حالت امکان اشتباهات سیستمی هم کاهش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: 10 نرم افزار برتر مدیریت منابع انسانی (HR)

ورود به سامانه سازمان امور مالیاتی

ورود به سامانه سازمان امور مالیاتی

آموزش تصویری سامانه مودیان 

یکی دیگر از سوالاتی که مودیان‌ها با کارشناسان مطرح می‌کنند این است که چطور باید در این سامانه ثبت نام کرد؟ مراحل ثبت نام آن چگونه است؟ در این قسمت آموزش سامانه مودیان، مراحل ثبت نام به این سامانه را توضیح می‌دهیم. 

1) ورود به سایت

برای افتتاح حساب کاربری در سامانه مودیان مالیاتی سرچ کردن آدرس اینترنتی my.tax.gov.ir است. توجه کنید که فیلتر شکن خود را خاموش کنید و سپس وارد سایت شوید. در اولین گام شما وارد صفحه اول سایت می‌شوید.

2) ورود اطلاعات

در مرحله بعدی اطلاعاتی مثل کد ملی و یا شناسه ملی را در سایت وارد می‌کنید. قاعدتا کد ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی استفاده می‌شود. در ادامه سامانه از شما تاریخ تولد و شماره همراه متعلق به خودتان را درخواست می‌کند. در نهایت کد امنیتی را در کادر مربوطه وارد کنید و سپس دکمه ثبت نام را بزنید.

3) ایجاد کارپوشه

مرحله سوم مربوط به ایجاد کارپوشه است. در این قسمت شما وارد صفحه اول سایت شده‌اید. توجه کنید که هنوز فرایند شناسایی شما برای سیستم تمام نشده است. در ادامه باید روی گزینه ایجاد کار پوشه در سامانه مودیان مالیاتی کلیک کنید. در این قسمت نام‌کاربری و‌رمز عبور شما به صورت پیامک برای شما ارسال خواهد شد. در قسمت اول آموزش تصویری سامانه مودیان گفتیم که حتما شماره تلفنی که متعلق به خودتان است و به آن دسترسی دارید را وارد کنید تا نام کاربری و رمز عبور برای شما قابل دسترس باشد.

همچنین بخوانید: معرفی نرم افزار حضور غیاب تحت وب کسرا

برای درک بهتر سامانه مودیان مالیاتی می توانید ویدیوی آموزشی سامانه مودیان را مشاهده کنید:

کارپوشه سامانه مودیان مالیاتی چیست و چرا اهمیت دارد؟

سامانه مودیان از طریق ایجاد یک کارپوشه که با مجوز سازمان امور مالیاتی به هر کاربرد اختصاص می‌دهد، می‌تواند صورتحساب‌ها و دیگر موارد را به ثبت برساند. درواقع کارپوشه صحفحه‌ای است که سامانه در اختیارتان قرار می‌دهد تا موارد مربوطه را ثبت کنید. اهمیت استفاده از سامانه مودیان مالیاتی در ارسال صورتحساب‌ها و بهینه سازی مالیات‌ها است. مثلا ابتدا باید فروشنده فاکتور را ارسال کنند و خریدار با مراجعه به کارپوشه خود فاکتور را تایید و یا رد کند.

همچنین اگر کاربرد فاکتورها را طبق ضوابط سازمان مالیاتی به سامانه مودیان ارسال کند، کاربرد نیازی به ارسال لیست معاملات ماده 169 ندارد. فاکتورهایی که بدین شیوه بارگذاری می‌شوند، نیازی به رسیدگی سامانه مودیان نخواهند داشت. در غیر اینصورت کاربر مشمول بخشودگی‌های مالیاتی نمی‌شود و همچنین جرایم پیش بینی در قانون پایانه‌های فروشگاهی می‌شود. اگر کاربری کارپوشه اختصاصی نداشته باشد، با مشکلات و جرایم مالیاتی عدیده‌ای رو به رو خواهد شد.

چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟ (مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان)

مهم‌ترین فاکتور برای تشخیص اینکه چه افرادی مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان هستند، طبق قانون تعریف می‌شود. در توضیح بیشتر قانون ثبت نام افراد حقیقی و حقوقی در سامانه مودیان مالیاتی، بندهای مختلفی به ضمیمه آن منتشر شده است که به صورت جزیی توضیح می‌دهد که دقیقا چه افرادی مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان هستند. توضیح ساده‌تر آنکه می‌توان مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان را به دو گروه کلی تقسیم‌ بندی کرد. این دو گروه باید علاوه بر ثبت اظهار نامه مالیاتی خود، در سامانه مودیان مالیاتی هم ثبت نام کنند.

1) افراد حقیقی: اولین گروهی که باید در این سامانه ثبت نام کنند، آن دسته از افراد حقیقی هستند که خودشان صاحبان مشاغل و واحدهای مختلف تولید، فروش و… هستند. طبق قانون واحد آن‌ها می‌تواند صنفی یا غیر صنفی باشد.

2) افراد حقوقی: تمامی افراد حقوقی کلیه شرکت‌های تجاری و اشخاص حقوقی غیر تجاری در این دسته قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: سیستم BPMS چیست؟ مدیریت فرآیند کسب و کارها چگونه ممکن میشود؟

چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

چه کسانی در گروه مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان قرار نمی‌گیرند؟

گفتیم که تنها معیار برای انتخاب افرادی که مشمول ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی می‌شوند، قانون است. با مطالعه قانون و‌مشورت با کارشناس یا وکیل، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که آیا شما هم در گروه مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان هستید یا خیر. مطابق با قانون اشخاص حقیقی در ماده 81، اشخاص مشمول ماده 142 و صاحبان مشاغل گروه سوم که کالاها و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده را ارائه می‌کنند، از ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی معاف هستند. در قسمت آموزش سامانه مودیان درمورد مشمولین این قانون توضیح دادیم.

زمان ثبت نام در سامانه مودیان

اگر شما هم در گروه مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان قرار می‌گیرید، باید طبق اعلامیه‌ها در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنید. طبق تبصره‌های مجلس، سازمان امور مالیاتی کشور موظف است که پس از یک هفته از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، نسبت به ثبت نام و ساماندهی کار پوشه اشخاص مشمول ثبت نام در سامانه مودیان اقدام کند.

برنامه ریزی دولت برای ثبت نام اشخاص در سایت، (طبق آموزش تصویری سامانه مودیان)، به شرح زیر است:

  • شرکت‌های پذیرفته شده در فرابورس و بورس از تاریخ 1/8/1401
  • شرکت‌های دولتی و همچنین دستگاه‌های اجرایی دیگر از تاریخ 1/10/1401
  • اشخاص حقوقی (البته اشخاص حقوقی موضوع ماده 16 در این مورد استثنا هستند) از تا یه 1/1/1402
  • همچنین صاحبان مشاغل فراخوان هشت گانه مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ 1/4/1402
  • تمامی این افراد طبق زمان بندی مجلس می‌بایست نسبت به ثبت نام در سایت، و انجام مراحل قسمت آموزش سامانه مودیان، اقدام کنند.

مهلت ارسال صورت‌حساب در سامانه مودیان

طبق مصوبه قانون، مهلت ارسال صورتحساب در سامانه مودیان مالیاتی تا تاریخ 31 تیر ماه سال جاری تمدید شد. البته این ضرب الاجل برای آن دست از فاکتورهای الکترونیکی است که از تاریخ 1 آبان ماه سال 1401 صادر شده‌اند. شما با مراجعه به کارپوشه خود و چک‌کردن تاریخ صادر شدن صورتحساب مربوطه، می‌توانید نسبت به ارسال فاکتورهایی که از این تاریخ صادر شده‌اند، اقدام کنید.

براساس تبصره بند ب ماده پنج قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، خریداران 30 روز مهلت دارند نسبت به پذیرش و یا عدم پذیرش صورت‌حساب‌هایی که صادر شده است، اقدام کنند. پس از به پایان رسیدن این تاریخ، همان صورت حسابی که صادر شده است، به صورت تایید شده در نظر گرفته می‌شود.

همچنین باید توجه کنید که مهلت ارسال هفت روزه برای ارسال صورت‌حساب الکترونیکی را مد نظر داشته باشید. مهم‌ترین نکته‌ای که در این بین وجود دارد این است که: این هفت روز به صورت تقویمی حساب می‌شود. منظور این است که روزهای تعطیل رسمی، جمعه و… هم در این هفت روز محاسبه می‌شود. پس حتما نسبت به ارسال صورت‌حساب الکترونیکی خود در این تاریخ توجه کنید.

بیشتر بخوانید: حداقل حقوق قانون کار ۱۴۰۲ چقدر است؟

بخشنامه و قانون جدید سامانه مودیان کدام است؟

در ادامه آموزش سامانه مودیان باید بگوییم که این سامانه همواره درحال به روز رسانی است و بالطبع برخی از قوانین هم بسته به اقتضا و موارد مختلف مورد باز بینی قرار خواهند گرفت. سامانه مودیان مالیاتی در شش بخش تالیف شده است که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

1) تعریف
2) تکالیف اشخاص مشمول
3) تکالیف سازمان‌ها
4) تشویق‌ها
5) ضمانت اجرایی
6) نظارت بر اجرا

هرکدام از این شش بخش شامل مراحل و قوانین مختلفی هستند که توضیح همه این موارد در این مطلب نمی‌گنجد و شما برای اطلاع از این شش فصل، می‌توانید آموزش سامانه مودیان به صورت حرفه‌ای را دریافت کنید و یا با کارشناسان مربوطه ارتباط برقرار کنید.

تمامی این افراد طبق زمان بندی مجلس می‌بایست نسبت به ثبت نام در سایت، و انجام مراحل قسمت آموزش سامانه مودیان، اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: صفر تا صد قانون ترک کار؛ آشنایی با قوانین ترک کار

سوالات متداول پیرامون سامانه مودیان

سوالات متداول پیرامون سامانه مودیان

سوالات متداول پیرامون سامانه مودیان مالیان

نحوه محاسبه مالیات دستگاه کارتخوان چگونه است؟

امروزه استفاده از دستگاه‌عای کارتخوان در مشاغل مختلف بشدت شایع‌ است. صاحبان این دستگاه‌ها در گروه مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان قرار می‌گیرند. فرار مالیاتی صاحبان این افراد قابل پیگیری است؛ اما ابهامی که برای صاحبان دستگاه کارتخوان وجود دارد این است که نحوه محاسبه مالیات این دستگاه چگونه است؟ باید بگوییم که از این بابت نگران نباشید‌چون نرخ محاسبه مالیاتی که به دستگاه‌های کارتخوان تعلق می‌گیرد، همانند مقدار مالیات مشاغل حساب می‌شود. شما باید پرونده مالیاتی را در ابتدا دریافت کنید و سپس کد پرونده مالیاتی هم بگیرید. برای اینکار باید در سایت tax.gov.ir ثبت نام کنید. مراحلی که باید برای گرفتن پرونده و کد مالیاتی طی کنید، در سایت توضیح داده شده است.

چگونه می‌توان دستگاه کارتخوان دریافت کرد؟

استفاده دستگاه کارتخوان نه فقط در فروشگاه‌ها، بلکه در مطب پزشکان، در وسایل حمل و نقل عمومی و… هم استفاده می‌شود. شما می‌توانید از طریق درگاه ملی خدمات مالیات، بدون مراجعه حضوری اقدام به دریافت دستگاه کارتخوان خود کنید. با این روش شما می‌توانید به سادگی دستگاه را بگیرید و دیگر مشمول پرداخت هزینه نمی‌شوید.

بیشتر بخوانید: سیستم ERP چیست؟ همه چیز در مورد برنامه ریزی منابع سازمانی

سخن آخر

در توضیح اینکه سامانه مودیان مالیاتی چیست و چه کاربردی دارد، به صورت ساده می‌توان گفت که این سامانه یکی از سامانه‌های دولتی و بسیار کارآمد است که جهت سامان‌دهی به مشکلات و رسیدگی‌های مالیاتی راه اندازی شده است. سامانه مودیان نقش بسزایی در جلوگیری از فرارهای مالیاتی دارد و رسیدگی به کارها را راحت‌تر و خطاهای پرونده‌های مختلف را هم کاهش داده است. این سامانه برای اشخاص مختلف حقیقی و حقوقی قابل دسترسی است.

بسته به قانون اگر شما هم در گروه مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان قرار می‌گیرید، توصیه می‌کنیم که هرچه سریع‌تر نسبت به ثبت نام و یادگیری آن از طریق دیدن آموزش تصویری سامانه مودیان اقدام کنید. در ادامه حتما کار پوشه خود را ایجاد کنید و نسبت به زمان‌های ثبت صورت‌حساب‌ها هم توجه کافی را داشته باشید.

در مورد آموزش سامانه مودیان مالیاتی موارد زیادی مطرح می‌شود؛ با این وجود سعی کردیم تا به صورت مفید و خلاصه به پاسخ اساسی‌ترین پرسش‌ها درمورد آموزش تصویری سامانه مودیان، مشمولین ثبت نام در سامانه مودیان و دیگر نکات مورد توجه برای ثبت نام در این سامانه، اشاره کنیم.

برچسب ها:
لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

10 Most Useful Reports for HR Decisions1

10 گزارش پرکاربرد برای تصمیمات منابع انسانی

Employee information security with software4

چگونه نرم افزارهای منابع انسانی می‌توانند از اطلاعات کارکنان محافظت کنند؟

مشکلات محاسبه کارکرد پرسنل در عید نوروز

مشکلات محاسبه کارکرد پرسنل در عید نوروز و راه حل های آن

مشکلات مدیریت کارکرد پرسنل در ماه رمضان و و راه حل های آن

مشکلات مدیریت کارکرد پرسنل در ماه رمضان و و راه حل های آن

نظارت بر تردد پرسنل و تاثیر آن در بهبود فرایند های سازمان

چطور نظارت بر تردد پرسنل می‌تواند به بهبود فرآیندهای داخلی سازمان کمک کند؟

چگونه می توانم رضایت شغلی کارکنان از طریق مدیریت دقیق و بهینه منابع انسانی ارتقا دهم ؟

چگونه می توانم رضایت شغلی کارکنان از طریق مدیریت دقیق و بهینه منابع انسانی ارتقا دهم ؟

مدیریت حضور و غیاب از راه دور : چطور می توانید بدون نگرانی از گزارش های اشتباه ، زمان کارکنان را ثبت کنید با ازدیاد دور کاری ، شرکت ها با چالشی جدید مواجه شده اند : پیگیری و ثبت دقیق ساعات کاری کارکنان ، بدون نگرانی از بابت گزارش های اشتباه . برخلاف بافت مرسوم اداری که در آن ناظران ، شخصا و به طور فیزیکی بر حضور و غیاب منابع انسانی اشراف و نظارت دارند ، مدیریت دور کاری تنها به اصل اعتماد و تکنولوژی وابسته است . با این حال ، ثبت زمان های نادرست ، ساعت زنی حضور و غیاب دوستانه و ادعا های دروغین در رابطه با ساعات کاری ، می تواند به ضرر های مالی ، ‌کاهش بهره وری و ناکارآمدی های مدیریتی بی انجامد . خوشبختانه ، در راهکار های مدرن مدیریت حضور و غیاب کارمندان ، از فناوری های جدید به منظور ارائه گزارشات معتبر و ثبت زمان های کاری عاری از هرگونه خطا و تقلب استفاده شده است . در مقاله پیش رو ، به جدید ترین و موثر ترین متد های ثبت دقیق زمان های کاری کارکنان ، جلوگیری از دستکاری و ایجاد فرهنگ شفاف دور کاری می پردازیم . ادامه مطالب را از دست ندهید . چالش های مدیریت حضور و غیاب کارکنان دور کار پیش از پرداختن به راهکار ها ، لازم است با موانع متداول پیش روی کسب و کار ها در نظارت بر وضعیت حضور و غیاب پرسنل دور کارشان آشنا شویم . موانعی از قبیل : • ریسک های مربوط به گزارشگری دستی و غیر اتوماتیک : گزارش خود پرسنل از ساعات کاری شان می تواند به گزارشگری های غلط ( چه به صورت عمدی و چه سهوی ) منجر شود . • ساعت زنی حضور و غیاب دوستانه : در این شرایط که به بادی پانچینگ نیز معروف است ، کارمندان به جای یکدیگر ساعت زنی حضور و غیاب را انجام می دهند . این پدیده در سیستم های حضور و غیاب دستی یا با امنیت پایین ، بیشتر رواج دارد . • تفاوت های مناطق زمانی : تیم های کاری بین المللی در نقاط زمانی مختلفی فعالیت می کنند که این امر ، رهگیری ساعات استاندارد کاری را با دشواری های زیادی همراه نموده است . • عدم نظارت لحظه ای : احراز و ثبت ساعات کاری بدون یک نظارت مستقیم چالش برانگیز است . • مشارکت و پاسخگویی کم : پرسنل دور کار در صورت عدم پیگیری ساعات کاری به صورت جدی و مستمر ، انگیزه کمتری برای مشارکت و پاسخگویی احساس می کنند . برای رفع این چالش ها ، تلفیقی از ابزار های پیگیری زمان پیشرفته ، سیاست های محکم سازمانی و راهبرد های مشارکت پرسنل لازم است . شیوه های برتر پیگیری و ثبت دقیق وضعیت حضور و غیاب از راه دور سیستم های حضور و غیاب بیومتریک و پیگیری زمان با استفاده از هوش مصنوعی احراز هویت بیومتریکی که از نمود های آن می توان به تشخیص چهره یا اسکن اثر انگشت اشاره کرد ، این اطمینان خاطر را می دهد که صرفا پرسنل مورد نظر حضور و زمان شروع و اتمام کار خود را در سیستم ثبت می کند . شیوه های پیگیری زمان و مدیریت حضور و غیاب کارمندان مبتنی بر هوش مصنوعی قادر به تحلیل الگو ها ، شناسایی موارد غیر عادی و احراز هویت از طریق شناسایی چهره به صورت زنده بوده و مانع از انجام تخلفاتی همچون ساعت زنی حضور و غیاب دوستانه می شوند . نرم افزار های اتوماتیک پیگیری زمان اپلیکیشن ها و نرم افزار های حضور و غیاب و پیگیری دقیق زمان مانند نرم افزار حضور و غیاب کسرا ، به طور خودکار بر ساعات کاری کارکنان نظارت دارند . این ابزار های پیشرفته دارای قابلیت های زیر می باشند :  پیگیری لحظه ای زمان : جهت ثبت دقیق زمان شروع و پایان کار  اسکرین شات خودکار : جهت اطمینان از پیشرفت و استمرار کار  تشخیص زمان های بی کاری و عدم فعالیت : با هدف حصول اطمینان از استمرار مشارکت کارکنان  حصار بندی جغرافیایی ( برای تیم های کاری و ترکیبی ) : جهت اطمینان از حضور نیروی انسانی در محل های مورد نظر پیگیری حضور و غیاب بر اساس جی پی اس اپلیکیشن های حضور و غیاب مبتنی بر فناوری جی پی اس به خوبی قادر به احراز موقعیت مکانی پرسنل دور کار ، در ماموریت یا سفر های کاری می باشند ‌. از این طریق اطمینان حاصل می شود که پرسنل از موقعیت مکانی و کاری مورد نظر ساعت زنی حضور و غیاب را انجام می دهند ، نه از مکان های غیر مجاز و تعریف نشده . کارت پانچ های دیجیتالی و سیستم حضور و غیاب کلود سیستم های مجازی کارت پانچ به کارکنان امکان ثبت زمان شروع و پایان کار خود را به طور دیجیتالی و از طریق اپلیکیشن های موبایل یا پرتال های اینترنتی می دهند . نرم افزار های حضور و غیاب ابری ، دسترسی مرکزی را فراهم نموده و موجب شفافیت و دسترسی لحظه ای به داده ها و اطلاعات حضور و غیاب به تیم های دپارتمان منابع انسانی می شوند . باز دهی کاری و نظارت بر فعالیت در نرم افزار های نظارت بر میزان باز دهی و بهره وری موارد زیر پیگیری می گردند :  پیگیری ضربه کلید و جا به جایی موس : به منظور اطمینان از فعالیت مستمر  استفاده از اپلیکیشن و وب سایت : جهت پیگیری فعالیت های کاری  شناسایی مراحل کلیدی پروژه : به منظور اطمینان از خروجی حقیقی و نه صرفا ثبت حضور و غیاب شرکت ها با بررسی میزان باز دهی و بهره وری به جای صرفا ساعات کاری ثبت شده در سیستم ، تصویر واضح تری از کار ها و وظایف انجام شده به دست خواهند آورد . هماهنگی سیستم پیگیری زمان با سیستم های پرداختی سیستم های حضور و غیاب خودکاری که با نرم افزار های پرداخت حقوق یکپارچه و هماهنگ می شوند ، امکان بروز هرگونه خطا و اشتباه در محاسبه حق الزحمه را از بین می برند . با این کار ، از پرداخت بیش از حق الزحمه واقعی به دنبال گزارشگری های اشتباه جلوگیری شده ، و این اطمینان حاصل می شود که کارکنان دقیقا و به طور منصفانه بر اساس ساعات کاری حقیقی حقوق دریافت می کنند . ایجاد فرهنگ شفافیت و وظیفه شناسی شرکت ها بایستی افزون بر به کار گیری فناوری های جدید در مدیریت و کنترل تردد پرسنل خود ، فرهنگی از اعتماد و وظیفه شناسی را نهادینه کنند . راهبرد های مورد نیاز در این باره عبارت اند از :  سیاست های روشن حضور و غیاب : مقرراتی دقیق در خصوص ساعت زنی حضور و غیاب و عواقب گزارشگری اشتباه تنظیم شود .  بازرسی های منظم : مدیران بایستی به صورت روزانه یا هفتگی از وضعیت تردد پرسنل خود نظارت به عمل آورند تا بدین شکل ، میزان پیشرفت کاری را بسنجند .  ارزیابی بر اساس عملکرد : بایستی به جای ساعات کاری بر نتایج متمرکز شد تا از گزارشگری های مغرضانه جلوگیری شود

مدیریت حضور و غیاب از راه دور : چطور می توانید بدون نگرانی از گزارش های اشتباه ، زمان کارکنان را ثبت کنید

human-resource-processes-in-large-organizations4

 چگونه فرآیندهای منابع انسانی در سازمان‌های بزرگ می‌توانند بدون نیاز به منابع اضافی بهینه شوند؟

نرم افزار حضور و غیاب در ایام تعطیلات نوروز

چگونه نرم افزار حضور و غیاب در ایام تعطیلات نوروز به سازمان‌ها کمک می‌کند؟

پیگیری لحظه ای و تحلیل داده ای حضور و غیاب

نقش سیستم های حضور و غیاب هوشمند در بهینه سازی فعالیت های کسب و کار

Attendance management in Nowruz3

مدیریت حضور و غیاب در نوروز؛ راهکارهای هوشمند برای بهره‌وری

سیستم های کنترل تردد در سال 2025

تحولی در مدیریت نیروی کار : اهمیت روز افزون سیستم های کنترل تردد در سال 2025

How to solve the problems caused by the leap year in attendance and attendance system4

چگونگی حل مشکلات ناشی از سال کبیسه در سیستم‌های حضور و غیاب و تردد

Attendance management solutions for large companies3

راهکارهای مدیریت حضور و غیاب برای شرکت های بزرگ و کسب و کارهای کوچک :  تفاوت در چیست ؟

Theft in time

آیا سیستم های کنترل تردد مدرن در جلوگیری از دزدی از زمان موفق بوده اند‌ ؟

رعایت قانون کار با سیستم های پیشرفته حضور و غیاب

رعایت قانون کار با سیستم های پیشرفته حضور و غیاب

داده‌های ثبت‌شده دقیق برای مدیریت شفاف‌تر نیروی انسانی

استفاده از داده‌های ثبت شده دقیق برای مدیریت شفاف تر نیروی انسانی

Artificial intelligence in reducing legal disputes5

نقش هوش مصنوعی در کاهش اختلافات حقوقی مرتبط با ساعت کاری پرسنل

رصد آنلاین تردد نیروهای شرکت با سامانه حضور و غیاب

رصد آنلاین تردد نیروهای شرکت با سامانه حضور و غیاب چه تاثیری مثبتی دارد؟

Human resource traffic management in large offices

نحوه مدیریت تردد نیروی انسانی در اداره های بزرگ کشور