خلاقیت و کارآفرینی
خلاقیت منجر به بهبود شیوه های تجارت می گردد. حتی بین محصولاتی که چندین سال عرضه می شوند، آن کالایی که با نوآوری همراه باشد شانس بیشتری دارد.
در دنیای اقتصادی امروز، خلاقیت کارآفرینی عامل اصلی پیشرفت محسوب می شود. کارآفرینان با مهارت و ابتکار نیازهای جدید جامعه را پیش بینی نموده و نقش اساسی در اقتصاد کشور دارند. کارآفرینی که بتواند یک استارتاپ موفق راه اندازی کند، سود مالی، شهرت و فرصت رشد مدوام کسب می کند. خلاقیت و کارآفرینی در کنار هم منجر به موفقیت خواهند شد.
ویژگی فرآیند کارآفرینی
نوآوری: ذهن کارآفرین دائم در حال پیدا کردن ایده و فرصت های جدید برای نوآوری است. تلاش مستمر، پشتکار و آگاهی از صفات مهم شخص کارآفرین هستند. فرآیند کارآفرینی شامل بررسی متدوام جریان کسب و کارها و تلاش برای پیدا کردن راه های با هزینه و زمان کمتر است. در حقیقت کارآفرین برای بهینه سازی تجارت تلاش می کند.
اهمیت اقتصادی: کارآفرین برای استفاده کامل از منابع بدون اسراف برنامه ریزی می کند. همین بهره گیری درست از منابع به حفظ ثروت و افزایش ارزش اقصادی سازمان کمک می نماید.
خلاقیت و نوآوری؛ خلاقیت منجر به سود بیشتر: در فرآیند کارآفرینی با ایده های نو، سودآوری افزایش می یابد. در نتیجه با سودآوری بیشتر به فرد هم پاداش داده می شود. این سود حاصل انجام ایده های جدید یا ارایه خدمات و محصولات نوآورانه است.
ریسک پذیری: ذات کارآفرینی حول محور شجاعت و توانایی ریسک می چرخد. برای سود بیشتر باید صبورانه دل به خطرها سپرد. این زمان، خطر و تلاش متدوام ریسکی است که کارآفرین باید آن را بپذیرد.
فرصت های شغلی: خلاقیت وکارآفرینی مسیری برای ایجاد شغل های جدید است. با نوآوری و سود این فرصت های شغلی در اختیار جوانان قرار گرفته و در نتیجه چرخه اقتصادی کشور حرکت می کند.
علت اهمیت خلاقیت برای کارآفرینان
یکی از مهم ترین نیازهای کارآفرین داشتن تفکر خلاق است. خلاقیت به فرد اجازه می دهد، وسیع تر فکر کرده و بیشتر مشاهده کند.
خلاقیت کارآفرینی چگونه منجر به موفقیت می شود؟
ارایه ایده های جدید با مزیت رقابتی: در حقیقت کارآفرین با ارایه ایده های جدید، در عرصه کاری خود رقابت ایجاد می کند. هر چقدر ایده ناب و منحصر به فردتر باشد، سودآوری بیشتری خواهد داشت.
پیگیری ایده های جدید برای توسعه محصول: خلاقیت منجر بدست آوردن روش هایی برای بهبود محصول و یا خدمات سازمان می شود.
فکر بدون مرز: تخیل از ویژگی های اصلی کارآفرین است. با این خصوصیت می تواند بی توجه به محدودیت ها فکر کند و برای خیال خود مرزی قائل نباشد. در نتیجه توانایی از بین بردن کلیشه ها و ایجاد راهکارهای جدید را خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: مهارت حل مسئله (Problem-solving skill) چرا انقدر مهم است؟
چگونه خلاقیت و کارآفرینی با هم پیوند دارند؟
کارآفرینان تجارت و خلاقیت را مرتبط می کنند. در شرایط امروزی با صنعتی شدن بیش از اندازه و تولید انبوه محصولات، محدودیت برای دسترسی وجود ندارد. اما در این بازار تاجر چگونه می تواند محصول خود را متمایز کند؟ چطور محصول خود را در ذهن خریدار ماندگار کند؟ چگونه انتخاب اول مشتری باشد؟ ذهن خلاق به تمامی این سوالات پاسخ می دهد. خلاقیت منجر به بهبود شیوه های تجارت می گردد. حتی بین محصولاتی که چندین سال عرضه می شوند، آن کالایی که با نوآوری همراه باشد شانس بیشتری دارد.
خلاقیت با توانایی تخیل امکان پذیر است. ذهن خلاق به جزیره هایی می رود که تا کنون کسی به آنجا نرفته است. کارآفرین با خلاقیت می تواند هنجارها را کنار بگذارد و تحول رقم بزند. پس به طور کلی کارآفرین باید توانایی ارایه ایده های خلاقانه را داشته باشد. کارآفرین خلاق به دنبال مدل های تجاری همراه با ایده های نوآورانه است. این شخص شکافی بین نوآوری و رویکرد سنتی ایجاد می کند. در واقع خلاقیت به عنوان یک مهارت باید در کارآفرینان وجود داشته باشد.
ویژگی های کارآفرین خلاق چیست؟
- کارآفرین ایده هایش را به اشتراک می گذارد و توانایی شنیدن نکات منفی و انتقاد را دارد.
- کارآفرین از اینکه پا از کلیشه فراتر بگذارد نمی ترسد و همیشه به دنبال پیدا کردن راه های جدید است.
- کارآفرین به دنبال روال متدوال و همیشگی نیست. این شخص از قدم گذاشتن در راه جدید ابایی ندارد.
- کارآفرین خلاق می داند هیچ چیز به اندازه کافی خوب نیست و همیشه راهی برای بهتر شدن وجود دارد.
- کارآفرین در قدم اول ایده های خود را آزمایش می کند. در مرحله بعد یادگیری از تجربه و در نهایت اجرای آنچه آموخته است.