توصیه هایی برای کارآفرین شدن
کارآفرینان انسان های هوشمندی هستند که با غنیمت شمردن فرصت ها و حل مسائل مشتریان به توسعه کسب و کارها و رونق اقتصاد کمک می کنند. قدرت یک کارآفرین بیش از هر چیز در توانایی او در نگاه نو به مشکلات قدیمی و خلق راه حل های نوآورانه برای آنان است. کارآفرین فرصت ها را به درستی در می یابد. و تشخیص می دهد و با توجه به آن ها بهترین تصمیمات ممکن را اتخاذ می کند.
برای کارآفرین شدن باید ویژگی هایی را در خود تقویت کنید. کارآفرینان انسان های هوشمندی هستند که با غنیمت شمردن فرصت ها و حل مسائل مشتریان به توسعه کسب و کارها و رونق اقتصاد کمک می کنند. قدرت یک کارآفرین بیش از هر چیز در توانایی او در نگاه نو به مشکلات قدیمی و خلق راه حل های نوآورانه برای آنان است. کارآفرین فرصت ها را به درستی در می یابد.و تشخیص می دهد و با توجه به آن ها بهترین تصمیمات ممکن را اتخاذ می کند.
کارآفرینان را بیش از هر چیز، توانایی آنان در گوش دادن به مشتریان و مشاهده ایده های بکر و ناب و پشتیبانی همه جانبه و موثر از ایده ها متمایز می کند. آنان به خوبی از مقوله سعی و خطا بهره برده و از خطاها و کاستی ها برای رشد خود استفاده می کنند. کارآفرینان بر آینده متمرکزند و هدف خود را رسیدن و ساختن بهترین آینده ممکن می دانند. سوالات مورد علاقه کارآفرینان را «چرا؟»، «چراکه نه؟»، و «چه می شود اگر…؟» تشکیل می دهد. سوالاتی که آنان را در امر کارآفرینی هدایت می کند و سبب رشد آنان می شود.
بیشتر بخوانید: ۱۰ کتاب برتر حوزه مدیریت و منابع انسانی
توصیه ها برای کارآفرینی
با توجه به توضیحات فوق کارآفرینی یک مهارت خارق العاده و متمایز است. مهارتی که در کمتر کسی پیدا می شود. و رسیدن به آن نیازمند تلاش شبانه روزی برای بصیرت یافتن در امر دانش و حرفه ای شدن است. شما باید بتوانید توانایی رهبری کارآفرینانه را در خود با طرح سوالاتی از مشتریان و همکاران خود تقویت کنید. سوالات به شما بصیرت لازم را می بخشند بصیرتی که راه شما را برای تحقق مسیرتان بیش از پیش هموارتر می سازد. سوالات در مقام یک راهنمای مسیر نشان می دهند که چگونه و از کجا باید به کجا برسید.
کارآفرینی مستلزم موفقیت همیشگی نیست و برعکس افت و خیز زیادی داشته. و سختی و شکست جزء ذاتی آن است. بنابراین موفقیت ها و شکست ها نشانه هایی از کارآفرینی بوده و لازمه آن تلقی می شود. برخی به اشتباه کار آفرینی را با موفقیت همیشگی یکسان می انگارند. در صورتی که کارآفرینان بیشتر مبارزان سرسختی هستند که با شکست های فراوان آب دیده تر شده و در نهایت پس از شکست های بسیار فولاد آب دیده شده اند.
کارفرینان زیاد فکر نمی کنند. برعکس، کارآفرینان خلاقانه فکر می کنند. پس خلاقانه فکر کنید. کار آفرینان به دنبال کشف هر چه بیشتر فرصت های جدید و پرثمر برای خود هستند. فرصت هایی که داشتن آنان مغتنم است و همه کس قدرت دیدن آن ها را ندارد. کار آفرینان از کسانی که به آنان در خلق فرصت های خلاقانه دخیل هستند دائما قدردانی می کنند. پس از دیگران قدردانی کنید.قدردانی جزئی از عملکرد کار آفرینان است. عملکردی که بیش از هر چیز نشاندهنده روحیه آنان در ایده گرفتن از تلاش دیگران و پاسداری زحمات آنان است.
نگرش متمایز کارآفرینان
کار آفرینان نگرش خود را از بالا به پایین در سازمان یا شرکت خود توسعه می دهند. پس در پی توسعه نگرش خلاقانه خود در اجزای سازمان یا شرکت خود باشید. کار آفرینان فضای کسب و کار خود را به مثابه فضایی برای خلق ایده های جدید و فرصت های رشد دیده و از آن برای رسیدن به آنجایی که تا به حال هیچ کس به آن دست نیافته است استفاده می کنند. کار آفرینان استعدادهایی از خود بروز می دهند که نه تنها به سود خود بلکه در نهایت به سود جوامع نیز خواهد بود. کارآفرینان با استعدادهای ذاتی خود قادرند مزایا و منافعی را برای خود و سازمان خود خلق کنند. این مزایا در نهایت می تواند به سود جامعه نیز باشد.
کارآفرینان ریسک پذیرند. و می دانند رسیدن به هدف در گرو انجام ریسک و سرمایه گذاری های مهم و ارزشمند است. کار آفرینان حقیقی از ریسک و ریسک پذیری فرار نمی کنند. آن ها ریسک کردن را جزء ذاتی کنش هر کار آفرینی برای خلق فرصت های ناب می دانند و برای تحقق این فرصت ها و اهداف حاضرند ریسک های زیادی بکنند. ریسک هایی که انسان های معمولی شاید از نظرشان دیوانگی تلقی شود.
ویژگی های فردی کار آفرینان
کار آفرینان مصمم اند و خود را وقف تحقق اهداف خود می کنند. آنان زندگی خود را یکسره به پای هدف و آرزوهایشان گذاشته و برای رسیدن به آن هدف تلاش وافری می کنند. تلاش مستمر و روحیه ممارست در انجام کارها جزو لاینفک شخصیت کار آفرینان است. آنان فدائیان ایده ها و فرصت های ایجادشده خود هستند.
کار آفرینان متمرکز بر هدف عالیه خویش به جلو می روند. کارآفرینان حقیقی کسانی هستند که از این پله به آن پله پریدن را روش خود نمی دانند بلکه سعی در تمرکز هر چه بیشتر بر هدف خود داشته و تحقق اهداف خود را ضروری می دانند. کار آفرینان نبوغ و قدرت ابداع راه حل های نهایی برای مشکلات را دارند. کار آفرینان علاوه بر نبوغ ذاتی در خلق فرصت ها قدرت دیدن و حتی ابداع راه حل های نهایی را نیز دارند. راه حل هایی که هر کسی قدرت دیدن آن ها را نداشته و ندارد.
بیشتر بخوانید: شاخص رضایت مشتری یا CSAT چیست + شاخص های رضایت مشتری
نیازهای ضروری یک کارآفرین
کار آفرینان کسانی نیستند که بدون وجود بستر لازم برای آنان بتوانند رشد کنند. آنان نیاز دارند لوازمی برای تحقق ایده هایشان در اختیار داشته باشند. و با این لوازم است که می تواند. با بهره مندی از هوش و درایت خلاقانه خود مشکلات جاری را رفع کنند. در واقع می توان گفت کار آفرینان، کار آفرین زاده نمی شوند. بلکه آنان در بستر لازم و با استفاده از استعدادهای ذاتی خود پرورده و رشد می کنند.
به عنوان مثال یک خاورمیانه ای مثل استیو جابز هرگز نمی توانست در مهد خود یعنی خاورمیانه به چنین جایگاه بلندی در عرصه تکنولوژی دست یابد. چرا که در اینجا بستر لازم برای رشد او آنچنانی که باید مهیا نبود. اما او با مهاجرت به آمریکا توانست با بهره مندی هرچه تمام تر از امکانات آنجا به چنین جایگاهی دست یافته و استعدادهای خود را به درستی بروز دهد.