اهمال کاری چیست؟ | چگونه با اهمال کاری مقابله کنیم؟

اهمال کاری چیست؟ | چگونه با اهمال کاری مقابله کنیم؟
دیجیتال مارکتینگ کسرا
17 آذر 1402

در این مقاله در مورد معنای اهمال کاری، انواع و راه های درمان آن مطالعه کردید و دانستید که هر کسی ممکن است به دلایل مختلفی کار‌هایش را به تعویق بیندازد و در انجام آن‌ها اهمال کند. در واقع با دانستن ویژگی های افراد اهمال گر، درک خواهید کرد که هر کس نیاز به روش‌ها و راه حل‌های متفاوتی برای مقابله با اهمال‌ گری دارد. هر فرد باید با توجه به شرایط خود، راه‌ های درمانی که برایش مفید هستند را انتخاب و به صورت مداوم و پیوسته در جهت درمان اهمال‌ پیش برود. همچنین، با درک تفاوت میان تنبلی، کمال گرایی و اهمال‌ گری و راه حل‌های آن ها، قادر خواهید بود مشکل خود را تشخیص و برای به تعویق انداختن کار‌های خود به دنبال راه حل باشید.

اهمال کاری چیست و چه چیزی باعث آن می‌شود؟ بنظر شما محیط اطراف‌تان می‌تواند باعث اهمال کاری یا موجب کم شدن آن شود؟ بعید است فردی وجود داشته باشد که حداقل یکبار در طول زندگی در انجام کارهای خود، اهمال نکرده باشد. اهمال در انجام کار‌ها، یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که تک‌تک ما آن را لمس کرده‌ایم و می‌دانیم که چقدر می‌تواند انسان را از پیشرفت بازدارد. اما سؤال این است که چگونه می‌توان با اهمال کاری مقابله کرد؟ در این مقاله انواع، دلایل و راه‌های مختلف برای مدیریت و درمان اهمال را شرح می‌دهیم. با ما همراه باشید.

فهرست عناوین مقاله

معنای اهمال کاری

معنای اهمال کاری به تعویق انداختن زمان انجام کار‌ها است. البته لازم است بدانید، هر تعویق انداختنی اهمال نیست. در واقع، در صورتی که تعویق کار‌ها همیشگی و به تبدیل یک عادت شود به آن اهمال در انجام کار‌ها می‌گوییم. در واقع، اکثر افرادی که دوست دارند کار‌های بی‌اهمیت انجام دهند، بیشتر با این چالش مواجه هستند. به طور کلی، اهمال کار کسی است که برخلاف صلاح خود رفتار می‌کند. مواردی که افراد می‌دانند باید وقت خود را صرف انجام کار‌های مفید کنند، اما اغلب زمان خود را به انجام کار‌های بی‌اهمیت می‌گذرانند.

معنای اهمال کاری

معنای اهمال کاری

اهمال در فرهنگ لغت فارسی به چه معناست؟

اهمال متعلق به زبان عربی است و سپس وارد زبان فارسی شده است. همل به معنای بی‌توجهی، سهل‌نگاری، بی‌دقتی و بی‌اعتنایی است. اهمال‌کاری در زبان فارسی به معنای به تعویق انداختن است و ترکیب نسبتاً تازه‌ای محسوب می‌شود. در کتاب‌های قدیمی و تاریخی ما، معمولاً از اهمال به همان معنای بی‌توجهی و بی‌دقتی استفاده می‌شد. البته واژه‌ای به نام تسویف هم وجود داشته که به معنای واگذار کردن کار‌ها به آینده بوده است. لازم به ذکر است که بدانید، اهمال و اهمال کاری را به اشتباه به صورت «احمال» و «احمال‌کاری» استفاده نکنید. این واژ‌ها هیچ ربطی به حمل کردن و کشیدن بار ندارد.

تفاوت اهمال کاری با تنبلی چیست؟

اهمال کاری (procrastination) به معنای تعویق انداختن کار‌ها است. به زبان ساده‌تر یعنی کاری که ما باید در زمان مشخصی انجام بدهیم را پشت گوش بیندازیم و به وقت دیگری موکول کنیم. افراد تنبل و افراد اهمال کار بسیار شبیه به هم رفتار می‌کنند و همین موضوع باعث شده خیلی از افراد این دو را یکسان در نظر بگیرند.

شاید با خود فکر کنید که این موضوع اهمیت زیادی ندارد! اما موضوع مهم اینجاست که یکسان دانستن اهمال کاری و تنبلی، باعث می‌شود که افراد موفق در برخی حوزه‌ها و افراد پرمشغله خود را اهمال کار ندانند و هیچ اقدامی برای حل مشکلات خود انجام ندهند. در واقع تفاوت اهمال کاری با تنبلی در این است که تنبل، تمایل به انجام هیچ کاری ندارد. درحالی فرد اهمال کار در انجام اولویت‌بندی کار‌های خود، ناتوان است. یعنی کار‌هایی که باید در زمان مخصوص به آن‌ها انجام دهد را به زمان دیگری موکول می‌کند و به جای آن به انجام کار‌های بی‌اهمیت می‌پردازد.

تفاوت اهمال کاری با تنبلی چیست؟

تفاوت اهمال کاری با تنبلی چیست؟

برخی از مهم ترین دلایل اهمال کاری

تعلل در کار‌ها و اهمال در انجام وظایف، رفتاری است و می‌تواند دلایل مخالفی داشته باشد. هم‌چنین در مبحث روانشناسی، پاسخ‌های متفاوتی دربارهٔ دلیل اهمال کاری وجود دارد. اهمالگری می‌تواند از عوامل مختلفی نشأت گیرد. بعضی از دلایلی که می‌توانند منجر به اهمالگری شوند، عبارتند از:

اهمال کاری از روی هیجان

اشخاصی که دارای هوش هیجانی پایینی هستند، نمی‌توانند هیجانات خود را کنترل کنند و تحریک هر نوع هیجان در آن‌ها باعث کاهش عملکرد مثبت در انجام کار‌ها می‌شود. اهمال کاری در سیستم دفاع روانی افراد، یک فریب ذهنی است. مهم‌ترین اقدام برای کنترل هیجان، شناخت آن و تقویت هوش هیجانی است. با شناخت و کنترل هیجان افراد می‌توانند آن را کنترل و وظایف‌شان را به درستی انجام دهند. لازم به ذکر است که گاهی برخی از کار‌ها به تعویق می‌افتند زیرا افراد هیچ علاقه یا تعهدی به انجام آن‌ها ندارند. در این صورت، می‌توانیم انتخاب کنیم که ” آیا دوست داریم این کار را انجام دهم؟ یا علاقه‌ای به انجام آن نداریم؟ آیا انجام این کار برای ما اهمیت دارد؟ آیا این کاری است که انجام آن، اهمیت زیادی ندارد؟ ” در این صورت، اگر علاقه به انجام کاری ندارید، پس تغییرش دهید و اگر قادر به تغییر آن نیستید، پس سعی کنید که به آن علاقه‌مند شوید.

اهمال خاموش

اهمال خاموش در مورد فردی استفاده می شود که به نظر اصلاً اهمال کار نمی‌آید، اما همچنان دچار اهمال کاری می‌شود. شاید برای شما هم پیش آمده که آدم‌هایی را ببینید که بسیار بسیار پرتلاش هستند، اما در کار خود موفق نیستند. آیا دلیل عدم موفقیت این افراد، می‌تواند اهمال‌کاری باشد؟ در واقع این موضوع به دلیل این است که بیشتر این افراد، کاری را باید در زمان خودش انجام دهند و انجام نمی‌دهند یا به جای آن کار دیگری انجام می‌دهند. یکی از مهم‌ترین دلایل اهمال در انجام کار‌ها این است که ما خوب کار می‌کنیم ولی کار خوب انجام نمی‌دهیم! لذا باید در ابتدا کار خوب را پیدا کنیم و در آن مسیر، خوب کار کنیم.

اهمال کاری به دلیل لجبازی

لجبازی، یکی دیگر از مواردی است که در اهمال کاری به وفور دیده می‌شود. در این نوع از اهمال گری، افراد دوست دارند در مقابل دیگران حرف، حرف خودشان باشد. خیلی از افراد نسبت به نوع درخواست و بیان افراد دیگر حساس هستند. تنها کافیست زمانی که از آن‌ها درخواستی داریم، کمی دستوری و یا بلندتر از حد معمول آن را بیان کنیم. در این صورت، خواهید دید که فرد مقابل فوراً جبهه می‌گیرد و از انجام کاری که از او خواسته شده، خودداری می‌کند. در حالی که شاید در ذهن خود می‌داند که انجام آن کار برای خود او هم مفید خواهد بود، اما باز هم لجبازی را ترجیح می‌دهد.

اهمال کاری به دلیل ترس از شکست

افرادی که از شکست می‌ترسند، معمولاً هیچ کاری انجام نمی‌دهند و یا آن را به تعویق می اندازند. مثال‌هایی از اهمال کاری به دلیل ترس از شکست، به صورت زیر است:

  1.     نکند اگر در آزمون تافل شرکت کنم، مردود بشوم!
  2.     نکند اگر بوتیک باز کنم، مشتری نداشته باشم؟
  3.     این روزها همه کسب‌وکار اینترنتی دارند! اگر انجام دهم، حتماً شکست خواهم خورد…
  4.     و موارد بسیار دیگر…

اهمال به دلیل ترس از موفقیت

شاید از شنیدن عبارت «ترس از موفقیت» تعجب کنید، اما باید بدانید افرادی وجود دارند که از موفقیت بترسند. به عنوان مثال، ممکن است شما از اینکه یک ماشین مدل بالا بخرید و از اینکه تصادف کنید یا روی آن خط بیندازند، بترسید. یا از اینکه به رده‌های بالای سازمانی برسید و افرادی به شما حسودی کنند، ترس داشته باشید. همانطور که ترس از شکست یکی از دلایل اهمال کاری است، ترس از موفقیت نیز‌ می تواند یکی از دلایل آن باشد. اگر شما جزء افرادی هستید که موفقیت برایتان استرس‌آور است، باید با خود تمرین کنید و نظر دیگران اهمیتی برایتان نداشته باشد.

اهمال کاری به دلیل زیاده خواهی

یکی دیگر از انواع اهمال در انجام کارها، زیاده خواهی است که یکی از بزرگ‌ترین دام‌های اهمال گری است. چند راه برای جلوگیری از اهمال به دلیل زیاده خواهی عبارتند از:

  1.     اولین راه، انجام فعالیت های تیمی است. افراد در تیم، کمتر احتمال دارد اسیر زیاده خواهی شوند.
  2.     راه دوم این است که تلاش کنید بهتر از متوسط باشید و برای خودتان یک مرز در حد متوسط (نه خیلی عالی) تعریف کنید. در این مرز شما به خودتان یادآوری می کنید که نباید از این مرز کمتر باشید، اما در صورتی که بالاتر رفتید، هیچ اشکالی ندارد.
  3.     کمک گرفتن از دیگران راه سوم برای رفع اهمال به دلیل زیاده خواهی است.

اهمال گرایی به دلیل عدم تصمیم گیری

بسیاری از مواقع‌ایده‌های خوبی در ذهن داریم و کار‌های زیادی وجود دارد که قادریم انجام دهیم و موفق شویم، اما این کار را نمی‌کنیم. آنچه باعث می‌شود ما در انجام‌ایده‌های ذهنی خود اهمال کاری کنیم، عدم داشتن قدرت تصمیم‌گیری است. درواقع در این زمان در ذهن ما‌ایده وجود دارد، توانایی هم وجود دارد اما هنگامی به مخواهیم‌ایده خود را عملی کنیم یا به دوراهی کوچکی می‌رسیم، توانایی تصمیم‌گیری از ما سلب می‌شود. در این مواقع دچار استرس و ترس از عدم موفقیت می‌شویم و ذهنمان، ما را به سمت اهمال گرایی و عواقب منفی آن هدایت می‌کند. اینجا دقیقاً همان نقطه‌ای است که بیخیال تمام آرزو‌ها و‌ایده‌های خود می‌شویم و ترجیح می‌دهیم که هیچ کاری انجام ندهیم.

اهمال به دلیل نتوانسن حل و فهم مسئله

یکی دیگر از دلایل اهمال کاری، ناتوانی در درک و حل مسئله است. درک و حل مسأله مهارتی است که به ما اجازه می‌دهد به یک مسأله یا چالش مواجهه شویم و با استفاده از منطق و تفکر منطقی، آن را حل کنیم و در نتیجه از اهمال در انجام کار‌ها جلوگیری کنیم. اگر درک مناسبی نسبت به یک مسأله نداشته باشیم، قادر به شناسایی ریشه‌ی مشکلات و پیدا کردن راه‌حل‌های مناسب نخواهیم بود. اما می‌توانیم این نقص را به آسانی برطرف کنیم. بهتر است که قبل از انجام هر کاری، از خود بپرسیم که آیا به درک صحیحی از مسأله رسیده‌ایم و آیا تمامی ابعاد مورد نیاز را در نظر گرفته‌ایم یا خیر؟!

اهمال کاری ناشی از بی نظمی

افراد نامنظم به دلیل بی‌نظمی، دچار اهمال کاری می‌شوند، زیرا برنامه‌ریزی درستی برای انجام کار‌هایشان ندارند. این افراد همیشه در حال تأخیر در انجام کار‌هایشان هستند. هنگامی که محیط اطراف به نظر آشفته و بی‌نظم است، تمرکز افراد روی کار‌های اصلی کمتر می‌شود و به سمت کار‌های غیرضروری و تفریحات سوق پیدا می‌کنند. مهمترین قدم برای مقابله با بی‌نظمی و اهمال، افزایش آگاهی و توانایی‌های شخصی خود است. به همین دلیل، تحقیق و مطالعه در مورد تکنیک‌ها و روش‌های مدیریت زمان، بهبود مهارت‌های قدرتمند حل مسأله، و ایجاد عادت‌های سازنده می‌تواند به شما کمک کند تا در زندگی خود موفقیت و تکامل داشته باشید.

اهمال به دلیل نداشتن اعتماد به نفس و ترس از برخورد

اهمال کاری در اکثر مواقع به دلیل عدم اعتماد به نفس و ترس از شکست ایجاد می‌شود. عدم اعتماد به نفس می‌تواند به دلایل مختلفی نظیر تجربه‌های ناکامی در گذشته، انتظارات بالا از خود، فشار‌های اجتماعی، خود انتقاد بی‌رحمانه، مقایسه خود با دیگران و… ایجاد شود. در نتیجه، شخص ممکن است به خاطر موانعی که در ذهن خود بوجود می‌دهد، در انجام کار‌ها اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. همچنین، ترس از برخورد با نتایج نامطلوب و ترس از قضاوت و نقد دیگران، می‌تواند عاملی دیگری در اهمال در انجام کار‌ها باشد.

اهمال جسمی

اهمال جسمی به نوعی از اهمال در انجام کار‌ها می‌گویند که به واسطه مشکلات جسمی فرد، ایجاد می‌شود. به عنوان مثال، برخی از افراد بیماری را بهانه می‌کنند تا کار‌هایی که باعث پیشرفت آن‌ها می‌شود را انجام ندهند. در مقابل افراد دیگری وجود دارند که با وجود مشکلات و معلولیت‌ها، باز هم از تلاش و کوشش دست نمی‌کشند. نوع دیگری از اهمال کاری جسمی، هنگامی است که فرد مرتب دچار احساس بی‌حالی و خستگی است و انرژی لازم را برای فعالیت ندارد. در این حالت، باید انرژی خود را به وسیله تغییر در رژیم غذایی، ورزش و… بالا ببرد تا انگیزه لازم برای فعالیت در او، ایجاد شود.

برخی از مهم ترین دلایل اهمال کاری

برخی از مهم ترین دلایل اهمال کاری

انواع اهمال کاری

اهمال گری، انواع مختلفی دارد که راه‌های پیشگیری و درمان هریک با هم، فرق می کند. علاوه براین تاثیر انواع مدل‌ها بر زندگی افراد نیز متفاوت است. در ادامه به بررسی انواع اهمال کاری می پردازیم و آن ها را شرح می دهیم.

اهمال کاری در روانشناسی

پیرز استیل روانشناس معروف در تعریف اهمال‌گری می‌گوید، “اهمال کاری به تعویق انداختن فعالیت‌هایی است که عدم انجام آن‌ها به ضرر شما تمام خواهد شد، اما شما آگاهانه آن‌ها را به تعویق می اندازید. ” فروید نیز ریشه اهمال انسان در انجام کار‌هایش را در لذت بردن از آن می‌داند. از نظر او، تمام انسان‌ها هنگام اولویت‌بندی کار‌هایشان، ابتدا کار‌هایی را در اولویت قرار می‌دهند که انجام آن‌ها برایشان لذت بخش است. در نتیجه این لذت، اهمال‌ گری رخ می‌دهد. به عبارتی کار‌های ضروری و با اهمیت به تعویق می‌افتند و کار‌های غیرضروری و لذت‌بخش در اولین فرصت، انجام می‌شوند.

اهمال کاری در روانشناسی به این صورت است که افراد به دلیل استرس، اضطراب، افسردگی، کمبود انگیزه یا انگیزه ضعیف به انجام وظایف خود علاقه‌مند نباشند. همچنین، موانع خارجی مانند شرایط کاری نامطلوب، فشار‌های اجتماعی، نگرانی‌های خانوادگی و محیط غیر حمایتی نیز می‌توانند دلایلی برای اهمال کاری در روانشناسی باشند. روانشناسان و مشاوران، اهمال را به عنوان یک مسأله روانشناختی مورد مطالعه قرار می‌دهند و راهکار‌های مختلفی برای مقابله با آن ارائه می‌دهند. این راهکار‌ها می‌توانند شامل ارائه مهارت‌های مدیریت زمان، استراتژی‌های افزایش انگیزه، مدیریت استرس و اضطراب، بهبود روابط میان فردی و ایجاد یک محیط حمایتی باشند. همچنین، در صورت لزوم، مشاوره روانشناسی و درمان ممکن است به افراد کمک کند تا با اهمال در انجام کار‌ها مقابله کنند و راهکار‌های پیشرفت برای بهبود روند کاری و زندگی‌شان را یاد بگیرند.

اهمال کاری شغلی

اهمال کاری شغلی به معنای عدم انجام وظایف و مسئولیت‌های شغلی به نحوی که می‌تواند منجر به عدم تحقق اهداف سازمانی و کاهش کارایی فرد یا گروه شود، است. اهمال در انجام کار‌ها تاثیرات منفی متعددی بر سازمان می‌گذارد. از جمله تأثیرات آن می‌توان به افزایش خطر عدم تحقق اهداف سازمانی، کاهش کارایی و عملکرد، کاهش رضایتمندی کارکنان، ایجاد نارضایتی و احساس عدم ارزشمندی در بین اعضای سازمان، افزایش نرخ انصراف و افزایش هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی اشاره کرد. برای رفع و پیشگیری از اهمال شغلی، سازمان‌ها می‌توانند اقداماتی انجام دهند. مهمترین اقدامات عبارتند از:

  1.     ایجاد فضای کاری مساعد و جذاب برای کارکنان
  2.     ارائه فرصت‌های آموزش و رشد حرفه‌ای برای کارکنان
  3.     برقراری ارتباط و هماهنگی کافی بین سرپرستان و کارکنان
  4.     ارائه بازخورد منظم و سازنده به کارکنان
  5.     طراحی سیستم پاداش مناسب و منصفانه
  6.     بهره‌گیری از فناوری و ابزارهای جدید برای سهولت انجام وظایف

اهمال تحصیلی

اهمال کاری تحصیلی به معنای عدم تمرکز، عدم انگیزه و عدم پیگیری فعالیت‌های تحصیلی است که ممکن است منجر به کاهش عملکرد و عدم بهره‌وری در فرایند یادگیری و تحصیل شود. اکثر محصلان در مقاطع مختلف، مطالعه دروس را به تاخیر می اندازد و در شب امتحان درس می‌خوانند که باعث می‌شود موضوع مورد مطالعه را درک نکنند و تاثیرات منفی متعددی بر تحصیلات و پیشرفت شخصی خود داشته باشند. برخی از تاثیرات منفی اهمال تحصیلی شامل کاهش نمره‌ها و عملکرد تحصیلی، افزایش استرس و اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، از بین رفتن فرصت‌های تحصیلی و محدود شدن درگیری در فعالیت‌های آموزشی می‌شود. برای پیشگیری و درمان اهمال تحصیلی می‌توان راهکار‌های زیر را در نظر گرفت:

  1.     ایجاد برنامه مطالعه و زمانبندی منظم و مؤثر برای انجام وظایف تحصیلی
  2.     ایجاد محیط آموزشی مناسب و خلق انگیزه برای یادگیری
  3.     ایجاد ارتباط و همکاری مثبت با همکلاسی‌ها و اساتید
  4.     استفاده از تکنیک‌های یادگیری مؤثر مانند تکرار، خلاصه‌سازی، توضیح به دیگران و استفاده از منابع مختلف
  5.     توسعه مهارت‌های مدیریت زمان، تنظیم اهداف و انگیزه‌بخشی به خود
  6.     پیگیری سلامت روانی و فعالیت‌های استراحت و تفریح مناسب
  7.     درخواست کمک و حمایت از اساتید، مشاوران یا افراد دیگری که می‌توانند در ایجاد انگیزه و پشتیبانی تحصیلی کمک کنند.
انواع اهمال کاری

انواع اهمال کاری

تفاوت کمال گرایی و اهمال کاری

وقتی فردی انتظار دارد تمام کار‌هایش بی‌نقص انجام شود و یا در شروع هر کاری، هیچ مشکلی پیش نیاید تا فرد کار را آغاز کند، دچار کامل گرایی است. افراد کمال گرا می‌خواهند همیشه کار‌ها و وظایف خود را به صورت کامل، بی‌نقص و برتر انجام دهند. در صورتی که اهمال کاری به معنای تأخیر در انجام وظایف، تعویق و تأخیر در تکمیل کار‌ها و پروژه‌ها است. افرادی که عادت به اهمال در انجام کار‌ها دارند، معمولاً تا زمانی که برای انجام یک وظیفه فشار و مهلت قابل توجهی وجود داشته باشد، اقدام به انجام آن نمی‌کنند. هر چند کمال‌گرایی و اهمال کاری یک نتیجه مشترک دارند، اما آن‌ها به دو رفتار متفاوت اشاره می‌کنند. به طور کلی، کمال‌ گرایی تمایل به پیگیری هدف‌های بالا و استاندارد‌های بی‌نقص و کامل دارد، اهمال به تاخیر و تعویق در انجام وظایف اشاره دارد.

افراد اهمال گر چه ویژگی هایی دارند؟

اهمال کاری یا اهمال گری، به وضعیتی اشاره دارد که فرد به طور عمدی و با اراده عملی، خود را در برابر وظایف و مسئولیت‌هایش بی‌تفاوت نشان می‌دهد. این وضعیت که به دلیل ویژگی های این افراد رخ میدهند، در بخش‌های مختلف زندگی تاثیر می گذارد که شامل مسائل شغلی، تحصیلی، روابط شخصی و زندگی روزمره است. ویژگی های افراد اهمال گر به شرح زیر است:

کارها را به تعویق می اندازند

افراد اهمال گر همواره با شروع کار دچار مشکل می‌شوند. اکثر اوقات شروع کار برای افراد اهمال کار، بسیار سخت‌تر از انجام کار اصلی است. افراد اهمال گرعمدتاً کار‌ها و وظایف خود را به تعویق می اندازند. آن‌ها معمولاً به جای انجام وظایف فوری و مهم، به وفور با کار‌های تکلیفی دیگر (مانند تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی و غیره) سرگرم می‌شوند.

برنامه ریزی های تکمیل نشده و رهاشده دارند

افراد اهمال ‌گر معمولاً عملکرد مفیدی ندارند، زیرا؛ امور تکمیل نشده و ر‌ها شده بسیاری در فهرست کاری خود دارند و همواره از انجام آن‌ها فرار می‌کنند. آن‌ها لیست کار‌هایشان را همه‌جا با خودشان می‌برند و این کار تمام عملکردشان را در حین تمرکز روی یک فعالیت، تحت تأثیر قرار می‌دهد. اهمالگران معمولاً در ایجاد برنامه‌های جامع و مطلوبی برای انجام وظایف خود ناکام هستند. آن‌ها ممکن است برنامه‌های مشخص یا منظمی نداشته باشند و نتوانند برنامه‌های خود را به درستی پیگیری کنند.

از شکست در انجام کارها می ترسند

اهمال گران معمولاً از شکست در انجام وظایف و تلاش برای تحقق اهداف می‌ترسند. این ترس از شکست ممکن است آن‌ها را از دستیابی به هدف‌هایشان باز دارد و به جای آن ترجیح می‌دهند از وظایف خود دوری کنند. خود کم بینی نوعی حالت روانی است که در آن اهمال‌گر در مورد استعداد‌ها، توانایی‌ها و ارزش‌های خود مطمئن نیست. چنین فردی اعتماد به نفس پایینی دارد. ترس از شکست و عدم اعتماد به نفس سبب می‌شود که فرد در صورت عدم دستیابی به نتایج دلخواه، کارش را ر‌ها و احساس شرمندگی کند.

در حین انجام کار تمرکز ندارند

اهمال گران در عملکرد وظایف خود به طور معمول برای مدت کوتاهی تمرکز می‌کنند و به راحتی از تمرکز خارج می شوند. این کمبود تمرکز می‌تواند نتیجه‌ای از افکار پراکنده یا عدم توانایی در اداره وظایف باشد.

فراموش کارند

فراموش کاری یکی از ویژگی های مهم افراد اهمال گر است. این افراد، کارهای مهم و در اولویت خود را فراموش می کنند و آنها را انجام نمی دهند. استفاده از تکنیک های بهبود حافظه می تواند به این افراد کمک کند. 

احساس ناتوانی می کنند

افراد اهمال گر معمولا احساس کنند که نمی‌توانند با موفقیت برخی از وظایف خود را انجام دهند. این احساس ناتوانی ممکن است از نداشتن مهارت‌ها، عدم اعتماد به نفس یا تجربه‌های منفی قبلی ناشی شود.

محافظه کار هستند و ریسک پذیر نیستند

افراد اهمال گر به طور عمومی از پذیرش ریسک و ورود به چالش‌ها و مواجهه با نقاط ضعف خود پرهیز می‌کنند. آنها به دلیل ترس از شکست، ترجیح می دهند در حدود راحتی خود بمانند و از عملکرد خارج از ناحیه راحتی خود اجتناب می کنند.

اهداف زیادی دارند ولی برای رسیدن به اهدافشان تلاش نمی کنند

اهمال گران به طور معمول اهداف زیادی را برای خود تعیین می کنند، اما در عمل به تلاش کافی برای رسیدن به این اهداف نمی پردازند. آنها از تعداد زیادی اهداف برای ارضای نیازها و آرزوهای خود استفاده می کنند، اما تلاش کمی برای دستیابی به آنها انجام می دهند.

خیال پردازی می کنند

افراد اهمال گر طراحی‌ها، رویاپردازی، و یا شرح آینده‌ای ایده‌آل از زندگی را در ذهن خود دارند، اما اغلب تلاش کمی برای تبدیل آنها به واقعیت می‌کنند. آنها معمولا در جهان فانتزی خود غرق شده و واقعیت را نادیده می گیرند.

افراد اهمال گر چه ویژگی هایی دارند؟

افراد اهمال گر چه ویژگی هایی دارند؟

راه درمان اهمال کاری چیست؟

اهمال گری می‌تواند تأثیر منفی بر زندگی فرد داشته باشد. این موضوع می‌تواند به کاهش عملکرد شغلی، کاهش رضایت شخصی، ایجاد مشکلات در روابط شخصی و موارد دیگر منجر شود. بی‌تفاوتی و عدم توجه نسبت به وظایف و مسئولیت‌ها ممکن است تأثیرات منفی بر زندگی شخصی و حرفه‌ای فرد داشته باشد. با ارتقاء مهارت‌های مدیریت زمان، تقویت انگیزه و رضایت شغلی، تقویت تمرکز و تکثیر خلاقیت، می‌توان به کاهش اهمالگری و افزایش بهره‌وری شخصی رسید. برخی راه های درمان اهمال کاری به شرح زیر است.

دلایل اهمال کاری خود را پیدا کنید

اولین قدم در درمان اهمال کاری این است که دلایل عمده اهمالگری خود را شناسایی کنید. ممکن است عوامل مشابه ناتوانی، کمبود انگیزه، ترس از شکست یا عدم اعتماد به نفس در عملکرد خود را تامل کنید.

طرز تفکر خود را تغییر دهید

طرز تفکر ما می‌تواند بر روی اهمال کاری ما تاثیر گذار باشد. به هرآنچه که شما به خودتان می‌گویید توجه کنید و سعی کنید تا طرز تفکر منفی را به مثبت تغییر دهید. فکر کنید به جای نگرانی از شکست، تلاش در جهت بهبود خود را تشویق کنید.

تنوع در برنامه ریزی خود را از یاد نبرید

ایجاد تنوع در برنامه ریزی خود می‌تواند به شما کمک کند تا حواس خود را جمع و متمرکز نگه دارید. تلاش کنید برای تغییر نوع وظایف و انجام آن‌ها در زمان‌های مختلف برنامه، تنوع ایجاد کنید تا از اهمال کاری دور شوید.

اعتماد به نفس خود را بالا ببرید

افزایش اعتماد به نفس خود و بهترین کارایی خود را در انجام وظایف به خود بیاموزید. اعتقاد به توانایی‌ها و قدرت خود می‌تواند شما را تشویق کند تا از اهمال کاری خارج شوید. 

کارهایتان را اولویت بندی کنید

در برخورد با وظایف، اولویت‌بندی کنید و در انجام آنها با ترتیب اهمیت پیش بروید. این کمک می‌کند تا تمرکز خود را روی وظایفی که اهمیت بیشتری دارند متمرکز کنید و از اهمال کاری و توقف در کارهای کوچکتر، جلوگیری کنید.

از افراد با تجربه کمک بگیرید

اگر دچار اهمالگری هستید، درخواست کمک از افرادی که در هم‌زمانی وظایف مشابهی انجام داده‌اند، نیز کمک کننده خواهد بود. آنها می‌توانند تجربیاتشان را به اشتراک بگذارند و راهنمایی کنند که چگونه با اهمال کاری مقابله کنید.

از مواردی که باعث حواس پرتی می شود دوری کنید

شناسایی عواملی که شما را از تمرکز کاری/ تحصیلی منحرف می‌کند و سعی در اجتناب از آنها داشتن، می‌تواند به شما در کنترل اهمال گری کمک کند. مثلاً اگر می‌فهمید که تلویزیون یا شبکه‌های اجتماعی حواس شما را پرت می‌کند، تلاش کنید تا در هنگام انجام وظایف، از این موارد دوری کنید.

برای خود انگیزه پیدا کنید

شناسایی انگیزه خود برای انجام وظایف می‌تواند شما را به سمت اهمیت بخشیدن به آنها سوق دهد. یکی دیگر از راه های درمان اهمال، فکر کردن به نتایج مثبتی که از انجام وظایف منتظرش هستید (مانند رسیدن به اهداف شخصی، بهبود روابط و غیره) است.

برای خودتان تشویق و پاداش قرار دهید

ایجاد سیستم پاداش برای خود و تشویق در انجام وظایف می‌تواند در درمان اهمال موثر باشد. به خود یادآوری کنید که بعد از انجام وظیفه، چیزی که دوست دارید را به صورت تشویق یا پاداش، هدیه خواهید گرفت.

از ابزارهایی مانند دستگاه تعهد کمک بگیرید (commitment device)

استفاده از ابزارهایی مانند دستگاه تعهد (commitment device) می‌تواند به شما در کنترل و درمان اهمال کاری کمک کند. این ابزارها می توانند شما را مجبور به انجام وظایف کنند و به تعهد در قبال انجام آنها، سوق دهند.

از تعهدات کوچک شروع کنید

یکی از راه‌های کاهش اهمال کاری، شروع با تعهدات کوچک است. شما می‌توانید با کارهایی که کاملاً قابل اجرا و قابل دستیابی هستند، شروع کنید. یه این صورت قادرید اعتماد به نفس خود را افزایش و اهمال گری را کاهش دهید.

جمع بندی

در این مقاله در مورد معنای اهمال کاری، انواع و راه های درمان آن مطالعه کردید و دانستید که هر کسی ممکن است به دلایل مختلفی کار‌هایش را به تعویق بیندازد و در انجام آن‌ها اهمال کند. در واقع با دانستن ویژگی های افراد اهمال گر، درک خواهید کرد که هر کس نیاز به روش‌ها و راه حل‌های متفاوتی برای مقابله با اهمال‌ گری دارد. هر فرد باید با توجه به شرایط خود، راه‌ های درمانی که برایش مفید هستند را انتخاب و به صورت مداوم و پیوسته در جهت درمان اهمال‌ پیش برود. همچنین، با درک تفاوت میان تنبلی، کمال گرایی و اهمال‌ گری و راه حل‌های آن ها، قادر خواهید بود مشکل خود را تشخیص و برای به تعویق انداختن کار‌های خود به دنبال راه حل باشید.

آیا شما در زندگی دچار اهمال در انجام کار‌های خود می‌شوید؟ به نظرتان دلیل انجام ندادن کار‌های با اهمیت چیست؟ تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برچسب ها:
لیست دسته بندی های مرتبط:

مقالات مرتبط

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





مطالب مرتبط

disorder

رهگیری تردد پرسنل بی نظم در شرکت ها به وسیله نرم افزار حضور غیاب آنلاین

مظارت لحظه ای و آنلاین بر ورود و خروج کارکنان

نرم افزار حضور غیاب و نظارت لحظه ای بر ورود و خروج کارکنان

افزایش حداکثری حضور منابع انسانی

نرم افزار حضور غیاب و استفاده حداکثری از پرسنل با گزارشات هوشمند

سهولت مدیریت کشیک های پرسنل

سهولت مدیریت کشیک‌های پرسنل با سیستم حضور غیاب

هدف سازمان ها در مدیریت کارمندان

هدف سازمان‌های موفق دنیا از مدیریت حضور و غیاب کارمندان!

دغدغه مدیران برای ایجاد نظم تردد پرسنل

دغدغه مدیران برای ایجاد نظم تردد پرسنل با سامانه حضور و غیاب میسر است!

کنترل عملکرد موثر منابع انسای سازمان

نرم افزار حضور و غیاب چگونه باعث کنترل عملکرد موثر منابع انسانی می شود؟

تاخیرات منابع انسانی و تاثیر منفی آن در سازمان

تأخیرات منابع انسانی سازمان و نبود سیستم حضور و غیاب چه تاثیر منفی در سازمان دارد؟

رفع بی انضباطی های منابع انسانی به کمک نرم افزار حضور و غیاب

رفع بی انضباطی های منابع انسانی به کمک نرم افزار حضور و غیاب

مدیریت و تفکر سیستمی با نرم افزار حضور و غیاب

مدیریت و تفکر سیستمی با نرم افزار حضور غیاب آنلاین

وظایف مدیر نرم افزار حضور غیاب در سازمان

وظایف مدیر نرم افزار حضور و غیاب در سازمان ها

حضور و غیاب پرسنل

توصیه مدیران منابع انسانی موفق در مورد حضور و غیاب پرسنل

کاهش هزینه های مدیریت

کاهش هزینه های مدیریت حضور غیاب با نرم افزار تردد کلود

تسلط بر مدیریت منابع انسانی

تسلط بر مدیریت منابع انسانی با استفاده از نرم‌ افزار حضور و غیاب آنلاین

درک متقابل نیروی کار و مدیران در سازمان ‌ها به کمک گزارشات نرم ‌افزار حضور و غیاب آنلاین

درک متقابل نیروی کار و مدیران در سازمان ‌ها به کمک گزارشات نرم افزار حضورغیاب آنلاین

کنترل تردد بدون سرور در شرکت های کوچک و کاهش هزینه های مدیریت حضور غیاب

کنترل تردد بدون سرور در شرکت های کوچک و کاهش هزینه های مدیریت حضور غیاب

مدیریت شرکت های با نمایندگی متعدد

کنترل بهتر سازمان دارای نمایندگی های متعدد با نرم افزار حضور غیاب کلود

مدیریت منابع انسانی شرکت های چند دفتره

بهبود مدیریت منابع انسانی شرکت ‌های چند دفتره با نرم ‌افزار حضور غیاب آنلاین

مدیریت چندین شیفت کاری پیچیده copy

مدیریت چندین شیفت کاری متفاوت و پیچیده با نرم‌ افزار حضور غیاب آنلاین

کاهش فشارهای کاری کارکنان copy

چطور نرم افزار حضور غیاب آنلاین شرکت یا اداره می‌تواند به کاهش فشارهای شغلی کارکنان کمک کنند؟